Navomodelism. Competiție salvată de sportivii gălățeni

Navomodelism. Competiție salvată de sportivii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bătrânul lac Cătușa de lângă Galați continuă să rămână aliatul navomodeliștilor. Nu doar al celor gălățeni, care cred în pasiunea îndeletnicirilor lor, ci al întregii familii de navomodeliști români și nu numai

De-a lungul anilor, aici au avut loc multe concursuri și competiții de anvergură. La un nivel ceva mai scăzut, în ultimii ani, 

navomodelismul continuă totuși să trăiască, prin pasiunea unor sportivi care nu pot exista fără concursuri, fără întâlnirea cu ”balta”. Din fericire, Galațiul beneficiază încă de astfel de oameni pasionați, de sportivi care iubesc o disciplină sportivă tehnico-aplicativă cândva foarte populară. Au demonstrat-o și în acest început de toamnă, când au fost programate finalele Campionatului Național.

Toată vara s-a știut că acest important concurs va avea loc pe unul din lacurile din apropierea Capitalei. Cu puțin timp înainte de start, conducerea Federației Române de Modelism a anunţat  că această competiție nu se va putea desfășura la locul stabilit inițial. Atunci s-a venit cu propunerea ca Galațiul să salveze situația total neplăcută. Răspunsul a fost afirmativ și astfel o finală de campionat practic compromisă s-a putut desfăşura. Acest lucru a fost posibil tocmai datorită unor foarte puțini oameni care nu pot trăi în anonimat, într-o stare de neîmplinire.

Bătrânul lac Cătușa, amenajat rapid

Pista nautică, omologată cu zeci de ani în urmă, a fost amenajată cu rapiditate, iar cea mai importantă competiție a navomodeliștilor români a putut avea loc. Campionatul Național de veliere radiocomandate de anul acesta s-a desfășurat astfel la Galați, ca multe alte ediții. La start s-au prezentat sportivi de la cluburile unde încă mai dăinuie pasiunea pentru navomodelism: Palatul Copiilor Constanța - Medgidia, Clubul Sportiv Tehnico-aplicativ Suceava, ACS Nauticus Galați și Clubul Sportiv Universitatea Galați.

Au fost întreceri la patru clase, toate dominate de sportivii noștri. Pe lângă titlurile decernate la o astfel de competiție, gălăţenii au primit și aprecierile conducerii federației pentru organizarea acestor finale.

Clasamentele se prezintă astfel. Clasa MicroMagic: 1. Manuel Mitu (CSU), 2. Nicu Mitu (CSU), 3. Gabriela Orbu (Nauticus); Clasa F510:  1. Manuel Mitu, 2. Nicu Mitu, 3. Gabriela Orbu; Clasa F5E: 1. Nicu Mitu, 2. Manuel Mitu, 3. Gabriela Orbu; Clasa F5M: 1. Nicu Mitu, 2. Mircea Cristian (Constanța), 3. Nicolae Chiriac (Constanța).

Concursul s-a bucurat și de prezența Ioanei Dumitru, secretarul general al Federației Române de Modelism, încântată de ceea ce au putut realiza gălățenii într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Citit 711 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.