Jucătorii CS Universitatea au făcut-o lată!
Foto: Sportul Ilustrat

Jucătorii CS Universitatea au făcut-o lată!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Handbalul masculin gălățean are o vastă tradiţie. Au fost zeci de ani în care sportul gălățean cu mingea la semicerc a făcut înaltă performanță, cu clasări fruntașe și jucători selecţionaţi la loturile naționale.

În ultima vreme, însă, rezultatele n-au mai entuziasmat pe nimeni. Ba, mai mult, au fost și înfrângeri - ca aceea de acum două zile - care nu fac niciun fel de cinste echipei Galațiului, cea a CS Universitatea. În meciul cu CSM Alexandria, din eșalonul al doilea al campionatului masculin, gălăţenii au pierdut la un scor rușinos, o diferență de 18 goluri, 41-23 deși meciul s-a disputat pe teren propriu. Chiar dacă echipa oaspete este liderul seriei, cu pretenții de promovare, diferența de pe tabelă este supărătoare.

O întâmplare, un accident?

I-am adresat această întrebare fostului apreciat handbalist Mihai Pantea, directorul clubului. Iată răspunsul primit: "Am întâlnit o echipă puternică, cu mare diferență de buget. Jocul a fost strâns în prima repriză, diferența a fost făcută după pauză, când am operat mai multe schimbări, pentru a le oferi minute jucătorilor tineri".

* Dacă la seniori mai sunt şi asemenea rezultate, la nivel de junioare avem și scoruri mai optimiste. De pildă, echipa junioarelor II a CSM Galați (cu rezultate excelente la junioare III, în sezonul trecut - locul 2 național și medalii de argint), continuă seria bunelor evoluții. Duminică, gălăţencele au jucat la LPS Vaslui și au câștigat foarte clar, 33-26 (17-12). Echipa are un antrenor tânăr, Viorel Alexandru, şi un grup de jucătoare talentate, a căror activitate merită toate aprecierile: Arianna Ardeleanu, Raluca Crăciun - Delia Ghimpu (11 goluri), Miruna Baldovin (2), Diana Mușat, Alexia Bucner (8), Andreea Bujor (1), Monica Scarlat (3), Alexandra Postolache (1), Elena Retegan, Maya  Darie (5), Andreea Codreanu, Maria Istrate, Andreea Zugrăveli (2), Denisa Munteanu.

Citit 2091 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 09:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.