Oțelul - Farul, duelul Munteanu - Hagi

Oțelul - Farul, duelul Munteanu - Hagi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aflată în mare formă, gruparea gălățeană are de înfruntat echipa campioană en-titre, în condițiile unei lungi liste de indisponibilități

Oțelul - Farul, de duminică, ora 16,00, este un nou meci din Liga 1 (etapa a XII-a), în care gruparea gălățeană speră să joace cu casa închisă. Iar aportul publicului ar putea fi și mai important decât de obicei, în condițiile în care lista indisponibilităților este extrem de lungă pentru lotul lui Dorinel Munteanu. Va lipsi golgheterul Alexandru Pop, eliminat pentru două cartonașe galbene, iar o situație specială o au juniorii Bodișteanu și Tănasă – care nu pot juca împotriva Farului (clubul de care aparțin), conform clauzei contractuale dintre cluburi. Pe lista accidentaților se află alți cinci jucători, Yabre, Lovrici, Panait, Gaitan și Neagu, astfel că sunt opt indisponibilități în total pentru Munti.

Cu toate acestea, Oțelul are avantajul de a fi într-o formă foarte bună, având trei succese în ultimele trei partide oficiale (două în campionat, unul în Cupa României), plus că n-a primit niciun gol în ultimele trei runde din Liga 1.

Astfel, după toate problemele de lot e de așteptat ca Dorinel Munteanu să fie nevoit să improvizeze câteva modificări la nivelul echipei. Cel mai probabil, pentru poziția de junior U21 în teren va fi Rus (fundaș dreapta), iar pentru postul de fundaș central, pe lângă Cisse, va alege între Ghiocel și Lopez. Uruguayanul are ca poziție preferată în teren la mijlocul terenului, dar a mai fost folosit în dese rânduri în linia defensivă. Va fi o provocare pentru Dorinel Munteanu să îl înfrunte pe Gheorghe Hagi, în condițiile date, antrenorul de la Farul Constanța - fostul său coleg din Generația de Aur a României.

Iată cum ar putea să arate primul 11 al Oțelului în partida cu Farul: Dur-Bozoancă – Rus, Cisse, Ghiocel, Jelev – Cisotti, Lopez, Jardan – Maciel, Fatai, Rosario.

Dur-Bozoancă, din nou în mare formă

Absent în startul sezonului din cauza unei intervenții chirurgicale la umăr, portarul Cosmin Dur-Bozoancă și-a recăpătat postura de titular de drept între buturi. A strâns deja trei meciuri de campionat consecutiv fără să fi primit gol, iar mare parte din succesul echipei i se datorează și lui – prin intervențiile sale salvatoare și liniștea pe care o oferă liniei defensive. Goalkeeperul gălățenilor a trecut și el pe la Academia lui Gheorghe Hagi, dar nu consideră că e un meci deosebit cel cu Farul, ci dorește doar ca echipa sa să reușească un nou meci bun în fața fanilor.

”Sunt sigur că va fi stadionul plin. Pentru că așa e la Galați. Meciul este duminică, ora este foarte bună, iar rezultatele noastre aduc oamenii la stadion. Ne dăruim la fiecare meci, să fie stadionul plin și să simțim suporterii aproape de noi la fiecare meci”, a spus Dur-Bozoancă.

Altfel, după meciul Oțelul - Farul (ce va fi arbitrat de Andrei Chivulete) urmează o perioadă de pauză competițională, de două săptămâni, datorită programării jocurilor echipelor naționale.

Citit 4483 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 18:12

1 comentariu

  • postat de Am auzit...
    Duminică, 08 Octombrie 2023 15:09
    89.39.81.***
    Ce e cu sigla echipei? O vor nasu și nașa?
    2
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.