CSM Arcada, 3-0, pentru primul loc!
Foto: Sportul Ilustrat

CSM Arcada, 3-0, pentru primul loc!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Atmosferă specifică marilor confruntări și în acest derbi devenit tradițional: CSM Arcada – Dinamo București

Încă de la ”încălzire” spectatorilor de la Sala Sporturilor ”Dunărea” li s-a oferit o plăcută surpriză – prezența iranianului Javad Karimi, ajuns la Galați în ultima clipă. Partida s-a bucurat și de un arbitraj pe măsură, internaționalul orădean Paul Szabo – ajutat de Mihai Coman (București).

La Sala Sporturilor s-au întâlnit două echipe puternice, cu antrenori de succes – Sergiu Stancu și Stelian Moculescu – care au oferit un spectacol de calitate. La un asemenea meci, cu multă încărcătură nu putea lipsi noul sistem Challange – care a lămurit câteva faze la limită.

”Suntem bucuroși de jocul arătat în această seară, de manieră în general, cu o echipă foarte bună din campionatul nostru. De asemenea, sunt mulțumit de evoluția băieților în seturile doi și trei, atunci când am realizat o revenire puternică, când adversarii ne conduceau cu 4-5 puncte. Și nu în ultimul rând, vreau să evidențiez contribuția publicului nostru. Întotdeauna când am avut publicul aliat au venit și rezultatele”, ne-a declarat Sergiu Stancu, antrenorul gălățenilor.

Evoluție convingătoare, cu un adversar puternic

Revenind la jocul propriu-zis de joi seară, se poate spune, fără teama de a greși, că a fost cea mai reușită prestație a gălățenilor de la începutul acestui sezon. Cu un ”sextet” inspirat ales, echipa noastră a început în forță, dând senzația că succesul nu-i poate scăpa. Și așa a și fost, campionii au încheiat socotelile la zero: 3-0 (25-16, 25-21, 25-20).

Cu tribune bine populate, elevii lui Sergiu Stancu au dominat disputa, încheind primul act cu un ecart de nouă puncte în fața adversarului. Au urmat două seturi interesante, disputate la cea mai înaltă tensiune – de fiecare dată echilibrul s-a menținut multă vreme. Lucrul îmbucurător este acela că în ambele seturi echipa gălățeană a întors scorul în favoarea sa. Setul doi: 4-7, 6-9, 14-14, de aici s-a mers umăr la umăr, după care a urmat desprinderea 21-17 și 25-21; Setul trei: 3-7, 6-8, 12-12, 16-16, 19-16, 19-20, iar într-un final entuziasmant, cu servicii exacte, s-a ajuns la 25-20.

Chiar dacă au fost numai trei seturi, durata lor a fost de 105 minute, pentru că au fost cu suspans și reveniri spectaculoase

CSM Arcada a acumulat acest succes cu ”sextetul”: Woch, Butnaru, Lescov, Bala, Nikula, Hamakher – Toman (libero). Au mai intrat: Lopez, Gergye și noua achiziție Javad.

După patru etape, echipa gălățeană se află pe primul loc cu 11 puncte, secondată de Dinamo (9) și Craiova (8).

În perioada 10-12 noiembrie, la Galați va fi volei cu iz continental. Se va juca o grupă din Champions League, la care CSM Arcada va fi gazdă a trei echipe puternice din Bulgaria, Grecia și Ucraina.

Citit 1243 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 14:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.