Selecționata României, vicecampioană balcanică

Selecționata României, vicecampioană balcanică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La finalul săptămânii trecute, Galațiul a fost gazda unei importante competiții pentru practicanţii badmintonului

Timp de trei zile, la Sala "Siderurgistul" din Valea Țiglinei, și-au dat întâlnire cei mai buni sportivi Under 17 din sud-estul Europei, în cadrul unei competiții devenite tradițională - Campionatul Balcanic.

A fost un turneu reușit, dominat de sportivii din Țara Semilunei - recunoscuți pe întregul continent, unde ocupă o poziție fruntașă (locul al treilea la precedentele întreceri europene).

În prima zi au avut loc întrecerile pe echipe, care, conform așteptărilor, au fost câștigate de formația Turciei, cu maximum de victorii. A urmat în acest clasament selecționata României, cu două victorii, cea a Republicii Moldova - o victorie (o frumoasă surpriză) și Bulgaria (ultimul loc în grupă, fără niciun succes).

Despre competiția organizată de către orașul nostru, am obţinut o scurtă declarație a conducătorului delegației Bulgariei, Orlin Țvetanov: "Galațiul ne-a oferit o plăcută surpriză, prin modul de organizare, prin nivelul ridicat. Am fost la Galați și în 2011, tot la o astfel de competiție, însă aceasta a fost indiscutabil superioară ca organizare".

Medalii pentru România

Au fost alte două zile pline, cu meciuri individuale, unde sportivii români s-au străduit să se ridice la nivelul competitorilor. Până la urmă au și reușit, fiind cucerite șapte medalii de către delegația României: trei de argint și patru de bronz.

Performerii argintului pentru ”tricolori” au fost: Luca Pandele - simplu băieți, tot el la dublu-mixt alături de Denisa Muscalu. Zestrea a fost completată de gălățeanca Irina Daria Gherasim (CS Universitatea), împreună cu Laura Constantin, la dublu feminin, cu medalii de bronz, respectiv, Denisa Muscalu şi Laura Constantin, la simplu feminin.

Selecționata României a cuprins 15 sportivi, dintre care cinci din Galați, de la Clubul Siderurgistul și CS Universitatea: Matei Slavu, Mădălina Panaite, Amalia Pintilie, Sara Bordeianu și Irina Gherasim. Aceștia sunt pregătiți de profesorul Dorel Badiu.

În încheierea rândurilor despre Campionatul Balcanic, să spunem că Galațiul a fost pentru a patra oară în această postură: 1992 - chiar la prima ediție, au concurat  sportivii Under 19; 2001 - tot la categoria U19; 2011 - pentru U15 și 2023 - U17.

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2023 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.