CSM Arcada Galaţi, gazda unei grupe de Champions League

CSM Arcada Galaţi, gazda unei grupe de Champions League
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Orașul nostru se află în prim-planul competițiilor continentale prin echipa campioană a României la volei masculin. După calificările din Champions League, desfăşurate acum două săptămâni, în acest weekend vor avea loc noi examene europene.

De vineri, 10 noiembrie, până duminică, 12 noiembrie, Galațiul va găzdui o nouă competiție desfășurată sub egida CEV, turul al doilea al grupelor de calificare pentru Liga Campionilor.

Opt echipe pentru trei locuri

Prima grupă, care își va disputa jocurile la Galați, este alcătuită din echipele Olympiakos Pireu (Grecia), Promethey Dnipro (Ucraina), Neftochimik Burgas (Bulgaria) și CSM Arcada Galați (România).

În cealaltă grupă vor juca reprezentantele Spaniei, Austriei, Serbiei și Muntenegrului. Se vor califica echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă, precum şi formaţia de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament.

Meciurile din Sala Sporturilor "Dunărea" vor avea loc pe parcursul a trei zile, după următorul program:

Vineri, ora 18:00: CSM Arcada - Promethey Dnipro, ora 21:00: Olympiakos - Neftochimik;

Sâmbătă, ora 18:00: CSM Arcada - Neftochimik, ora 21:00: Olympiakos - Promethey Dnipro;

Duminică, ora 15:00: Neftochimik - Promethey, ora 18:00: CSM Arcada - Olympiakos.

Echipa gălățeană a început bine importantul parcurs european, în Spania, de unde s-a calificat de pe locul al doilea, alături de spaniolii de la Guaguas Las Palmas, în fața croaților de la Mladost Zagreb.

Gălăţenii pot merge mai departe

Meciurile de la Galați se vor disputa la cea mai înaltă tensiune. Sunt patru echipe din sud-estul continentului, toate de valori apropiate, capabile de jocuri interesante care să aibă tribune pline la Sala Sporturilor.

Echipa antrenată de Sergiu Stancu se prezintă cu un potențial foarte bun de joc. Nu mai departe de săptămâna trecută, în ultimul meci, cu Dinamo, a demonstrat pe deplin acest lucru, printr-un joc exact și un succes obţinut la zero. Desigur, în aceste zile, la Galați, va fi altceva. Sunt în total șase jocuri cu o cotă înaltă, cu multă încărcătură generată de miza calificării. Dar așa cum au demonstrat-o și altă dată, băieții noștri sunt capabili de o nouă reușită.

"Avem de susținut trei examene cu adversari redutabili, dar și jucătorii noștri sunt pregătiți pentru astfel de dispute. Avem un lot valoros, echilibrat, care are în componență sportivi căliți în disputele la nivelul cel mai înalt. Suntem avantajați și de propriul teren, în primul rând prin prisma suportului publicului nostru, alături de care am avut multe alte succese. Credem că și de această dată vom încheia acest parcurs cât mai bine", ne-a declarat antrenorul gălățenilor.

Iată și lotul de 14 jucători de la CSM Arcada, pregătit pentru evoluții deosebite: Bala, Butnaru, Nikula, Lescov, Hamacher, Woch, Lopez, Talpă, Gergye, Toman, Aldea, Mihălescu, Cristudor și Karimi.

În cele trei zile vor oficia patru cavaleri ai fluierului: Dejan Rogici (Serbia), Vladimir Simenovici (Elveția), Tibor Halacz (Ungaria) şi Erdal Akinci (Turcia).

Citit 1476 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.