Școala de Fotbal Junior duce mai departe tradiția fotbalului juvenil

Școala de Fotbal Junior duce mai departe tradiția fotbalului juvenil
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După 15 ani de activitate, primul club privat de fotbal din Galați a ajuns să beneficieze de o bază proprie.

Sub comanda lui Ovidiu Lupu, actualul președinte al clubului și antrenor-coordonator, plus abilitățile manageriale ale lui Marius Cosoreanu (membru fondator), Școala de Fotbal Junior Galați s-a dezvoltat până în punctul de a beneficia de propria bază sportivă. Terenul sintetic este localizat în zona Grădinii Publice și a atras deja tot mai mulți copii dornici să descopere tainele fotbalului.

"Școala de Fotbal Junior Galați este locul în care nu se pune preț pe rezultatele obținute oricum. Accentul este pe pregătirea individuală a fiecărui copil, pe dezvoltarea calităților pe care cei mici le au și însușirea altora noi, prin antrenamente specifice. Iar asta a dus, până la urmă, la rezultate foarte bune obținute de echipele acestui club", ne-a spus Ovidiu Lupu, un profesionist desăvârșit. Calitățile sale didactice se trag și prin prisma faptului că este profesor de educație fizică la una dintre cele mai prestigioase școli din Galați, Școala Nr. 13 "Ștefan cel Mare".

"Pe lângă pregătirea calităților fotbalistice, se pune accent și pe dezvoltarea personalității fiecărui sportiv în parte. Antrenăm cultura, inteligența fotbalistică, dar și cunoștințe despre principii și valori sportive, pentru că dincolo de fotbal există și alte portițe ce se pot deschide în viitor pentru cei care calcă pe iarbă ani de zile în culorile clubului," a adăugat antrenorul-coordonator de la Școala Junior, referitor la modul de abordare al antrenamentelor.

Noul teren a creat emulație

De circa un an, în zona Grădinii Publice s-a construit un teren sintetic modern, ce reprezintă fundația întregului proiect de dezvoltare pe mai departe a Școlii de Fotbal Junior. În afară de grupele de copii, prioritare la realizarea programului, terenul este închiriat și de către amatorii de fotbal din Galați, care se strâng să facă mișcare. De asemenea, terenul a găzduit deja și câteva competiții în plan local și regional. Iar pentru viitor există perspective frumoase ca baza sportivă să devină din ce în ce mai mare.

"Clubul Junior își propune să ofere comunității locale și regionale cele mai bune condiții de antrenament, dotarea tehnică fiind una dintre preocupările noastre cele mai importante pentru oferirea de calitate și responsabilitate pentru sportivii noștri. Faptul că avem propria bază de antrenament ne ajută foarte mult, în special în zona de inițiere, unde este nevoie de un mediu cât mai adecvat pentru a-i atrage pe copii către fotbal", ne-a spus Ovidiu Lupu.

Iar apartenența terenului la un club de fotbal a atras emulație în rândul gălățenilor, fiind tot mai mulți copii dornici să participe la selecții și înscrieri. Aceste înscrieri au loc permanent, iar Școala de Fotbal Junior a păstrat foarte bune relații cu cluburile mai mari la care au fost transferați de-a lungul timpului copiii: FCSB, Dinamo București, Universitatea Craiova, Academia "Gheorghe Hagi", Oțelul Galați.

Citit 2834 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 06:52

2 comentarii

  • postat de Pavel Laur
    Vineri, 17 Noiembrie 2023 13:58
    5.2.205.***
    "Abilitatile manageriale ale lui Marius Cosoreanu" ...mai, sa fiu al *****, dar cine e acest cosoreanu? Nici macar la statut de umbra a lui taica-su n-a ajuns, daramite manager.
    1
    9
  • postat de rodax
    Vineri, 17 Noiembrie 2023 10:20
    193.231.148.***
    Nu prea e in regula sa formezi tineri jucatori pe teren sintetic.
    3
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.