Zumba - "Modalitate excelentă de a elimina stresul şi anxietatea"

Zumba - "Modalitate excelentă de a elimina stresul şi anxietatea"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cum multe persoane sunt în căutarea unei activități plăcute prin care să poată să-și mențină un stil de viață sănătos, am considerat oportun să descoperim tainele activității zumba, de la Raluca Vasiliu, instructor specializat.

Pentru cei mai puțin avizați, zumba poate să reprezinte un termen complet nou, dar aceasta a devenit o activitate din ce în ce mai răspândită. Iar beneficiile sale par a fi de necontestat, dacă privim numărul tot mai mare de adepți. În ideea de a afla cât mai multe despre posibilitatea de a lua parte la o clasă de zumba din Galați, am apelat la un instructor specializat. Așa am ajuns la Raluca Vasiliu, care conduce astfel de clase de mulți ani, având cu adevărat succes în ceea ce face. Energia sa pozitivă se simte de la orice tip de interacțiune, iar drumul către sala de zumba este cu mult mai ușor de parcurs pentru cei neinițiați cu un astfel de instructor cum e Raluca. Iar în afară de cursurile de zi cu zi, sunt și alte multe evenimente tematice organizate în spiritul zumba.

Ce presupune zumba, mai exact, pe înţelesul tuturor?

- Zumba implică o combinație între elemente de dans și elemente de fitness. Coregrafiile zumba încorporează mișcări de: salsa, merengue, raggaeton, mambo, samba, soca, bachata, hip hop și chiar bollywood.

Care sunt cele mai importante beneficii pentru practicanți?

- Sunt foarte multe beneficii, dar le voi enumera pe cele mai importante. În primul rând, beneficii asupra fizicului. Mișcările zumba solicită și pun în mișcare toate grupele de mușchi, modelând și tonifiind corpul, acționând precum exercițiile cardio. Este solicitată inima și se îmbunătățește sistemul cardiovascular. Totodată, prin faptul că ajută la eliminarea toxinelor din organism prin transpirație, zumba întărește sistemul imunitar și previne problemele de sănătate. Contribuie la scăderea colesterolului LDL din sânge, reglează nivelul glicemiei și reduce riscul de dezvoltare a obezității.

Sunt efecte benefice și asupra psihicului, pentru că garantează o stare de bine extraordinară. Este o modalitate excelentă de a elimina stresul, anxietatea, gândurile negative și de a stimula producția de endorfine. ZUMBA = FERICIRE!

Care este feedbackul din partea celor care participă?

- Feedbackul cursanților este întotdeauna pe măsura energiei și atitudinii antrenorului. Fiecare zi împreună cu ei la clasa de zumba este o petrecere, unde toată lumea se distrează, zâmbește și se bucură de moment. Ce poate fi mai frumos?

Pentru ce tip de persoane este cel mai indicat?

- Zumba se adresează tuturor persoanelor care doresc să practice o activitate fizică solicitantă și eficientă din punct de vedere al consumului energetic, dar amuzantă și relaxantă în același timp. Zumba nu are vârstă şi gen, dacă îți place muzica și dansul recomand ca măcar o dată în viață să încerci acest tip de clasă. Atenție, creează dependență!

Cum ai fost atrasă de fenomenul zumba?

- A fost dragoste la prima "vedere". După o perioadă de dans sportiv în copilărie, am avut ocazia să particip la câteva clase de zumba, care mi-au aprins din nou flacăra dorinței de a dansa. Știam că undeva, cumva, voi reveni la prima iubire. Iar astăzi am șansa să fac ceea ce mă caracterizează cel mai bine: zumba!  Mă găsiți în fiecare zi de luni până vineri, ora 19:00, la sala de fitness "Stay Fit Gym" Galați! Vă invit să cunoașteți secretul fericirii!

Citit 973 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2023 08:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.