CSM Arcada țintește toate punctele pe terenul liderului!

CSM Arcada țintește toate punctele pe terenul liderului!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa gălățeană de volei masculin CSM Arcada a disputat deja mai bine de 15 meciuri în Divizia A1, în "Cupa României" și, mai ales, în competițiile europene, într-o perioadă scurtă de timp

Ultimele două meciuri au avut loc la începutul acestei săptămânii, ambele cu "U" Cluj, în "Cupa României". Cele două jocuri au fost încheiate cum era de așteptat, cu succese la zero ale gălăţenilor, chiar dacă au fost folosiți jucătorii ce au evoluat mai puțin până acum.

Un adversar-surpriză, dacă avem în vedere că este vorba despre o echipă nou-promovată, se anunță a fi Corona Brașov - grupare care a depășit toate așteptările, iar într-un clasament de conjunctură se află momentan în postura de lider! Unicul eșec de până acum al brașovenilor s-a petrecut la SCMU Craiova, când au luat un punct grație celor două seturi câştigate. Printre învinsele sale se află însă Steaua și Rapid, ambele la București.

Iată cum se prezintă, mai exact, clasamentul la zi al Diviziei A1: 1. Corona Brașov 22 puncte, 2. CSM Arcada 20 p (un meci mai puțin disputat), 3. Dinamo 19 p, 4. Steaua 17 p, 5. Rapid 16 p, 6. SCMU Craiova 15 p, 7. CSM Constanța 11 p, 8. SCM Zalău 8 p, 9. Unirea Dej 7 p, 10. Știința Baia Mare 6 p, 11. "U" Cluj 0 p, 12. Timișoara 0 puncte.

Reîntâlnire cu doi foști campioni ai Galațiului

Sâmbătă, formația gălățeană va juca la Brașov, într-un oraș în care voleiul (și nu numai cel masculin) trăiește o nouă viață, cu dorința de a scrie noi file de istorie prin rezultate favorabile. Echipa masculină Corona are un parcurs important sub bagheta unui fost internațional, un jucător emblematic, gălățeanul Laurențiu Lică, sportiv care a performat la Craiova în anii săi de activitate ca voleibalist.

Astfel, Corona este o echipă căreia merită să i se acorde toată atenția. Dispune de un lot valoros, între care și doi foști campioni cu CSM Arcada, Magdaș și Kantor, completat cu jucători brazilieni, spanioli, olandezi şi sârbi.

Se anunță a fi un meci disputat la cea mai înaltă cotă, între două pretendente la șefie. Se știe că obiectivul permanent al gălățenilor este cucerirea unui nou titlu.

"Știm că meciul de la Brașov nu va fi deloc ușor, dar suntem pregătiți pentru orice fel de confruntare. Băieții noștri au demonstrat că dețin un vârf de formă sportivă, astfel că ne dorim toate punctele", ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Întâlnirea va debuta la ora 19:30 și va fi condusă de arbitrul bucureștean Mihai Coman, secondat de Alin Mateizer (Ploiești).

În Champions League, încă două meciuri în decembrie

După meciul de la Brașov, CSM Arcada va mai avea de disputat două partide în grupele principale ale Champions League. Astfel, pe 14 decembrie, la Galați va veni campioana Cehiei, LVI Praga. Iar la o săptămână distanță, elevii lui Sergiu Stancu se vor deplasa în Belgia, pentru partida cu Maaseik - în fața căreia la Galați a pierdut, 1-3. Pentru a mai păstra șanse de calificare în faza următoare a competiției, CSM Arcada are nevoie să câștige ambele partide din acest an. În 2024 se vor disputa și ultimele două meciuri din grupă: acasă cu italienii de la Lube Civitanova și în deplasare la LVI Praga.

Citit 1202 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2023 03:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.