Ne-a părăsit o stea a handbalului românesc

Ne-a părăsit o stea a handbalului românesc
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Vestea tristă a acestor zile vine din lumea handbalului. CEZAR NICA, unul dintre cei mai mari handbaliști români, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani.

De-a lungul carierei, Cezar Nica a petrecut ani mulți la Galați, unde a fost jucător-antrenor la CS Universitatea, într-o perioadă în care sportul cu mingea la semicerc din Galaţi a înregistrat succese importante în competițiile naționale. În acea perioadă a fost şi asistent la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați.

Cezar Nica a fost un jucător emblematic pentru handbalul românesc. S-a născut la Codlea şi a intrat în lumea handbalului la Nitramonia Făgăraș, de unde a trecut la Dinamo București, echipă alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni (actuala Ligă a Campionilor). A fost jucător de bază în selecționata României, împreună cu care a cucerit două titluri mondiale (în 1964 și 1970) și medaliile de bronz în 1967. Din 1971, a îmbrăţişat cariera de antrenor, pregătind echipele din Galaţi, Făgăraş şi Braşov. A antrenat şi echipa naţională de seniori, la Jocurie Olimpice de la Barcelona.

Prin întreaga sa activitate, CEZAR NICA a făcut parte din galeria celor mai importanți oameni ai handbalului românesc, iar prin plecarea sa, sportul românesc a suferit o grea pierdere.

Citit 2047 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.