Filip, debutantul necunoscut de la meciul din Bănie

Filip, debutantul necunoscut de la meciul din Bănie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legitimat în această toamnă, după o perioadă de probă, mijlocaşul orădean de 21 de ani a fost surpriza plăcută a jocului de la Craiova *

„Va fi cu noi în autocar”

Absenţa lui Gabriel Giurgiu din partida cu Universitatea îl putea obliga pe Dorinel Munteanu să rotească jumătate de echipă. Cum nu exista un mijlocaş central care să vină direct de pe bancă în locul clujeanului de 28 de ani, Neamţul urma să-l retragă la acoperire, lângă Neagu, pe Viglianti, iar pe postul argentinianului ar fi coborât Paraschiv.

Implicit, s-ar fi descoperit funcţia de vârf central, acolo unde ar fi intrat Pena sau Borbely. „Nu ştiu cine va juca în locul lui Giurgiu, dar sper s-o facă măcar la nivelul său, dacă nu şi mai bine”, spunea Munti înaintea deplasării din Bănie, admiţând că l-a luat în lot pe Filip, un tânăr care nu prinsese niciodată foaia oficială de când s-a transferat la Oţelul: „Va fi cu noi în autocar, nu ştiu dacă va şi juca.”   

„Nu-i cumva o greşeală?”

Cu o oră înaintea partidei din Oltenia, surpriză totală! „Cine-i, frate, Filip?” sau „Băi, aveţi unu’, cu numărul 24, Filip îi zice. Ce-i cu el? Nu-i cumva o greşeală?” – cam aşa se discuta telefonic între ziariştii publicaţiilor centrale şi cei gălăţeni.

Luat în probe prin luna septembrie, Ioan Filip, un mijlocaş central de 21 de ani (1.90 metri), a semnat ulterior pe patru ani cu Oţelul şi a bifat mai toate meciurile echipei-satelit care activează în Liga a III-a.

Debutantul necunoscut, crescut la FC Bihor, a prins toate cele 90 de minute de la Craiova şi a făcut-o foarte bine, blocând fără probleme euforia gazdelor.

„Am mai câştigat un jucător. Filip este un copil care poate creşte şi mai mult”, avea să spună, după meci, Marius Stan, directorul general al Oţelului.

Foto: Prosport

Citit 1329 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.