Sporting Liești, pe podium în eșalonul al treilea

Sporting Liești, pe podium în eșalonul al treilea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Una dintre echipele cu îndelungată prezență în Liga a III-a de fotbal este și gruparea gălăţeană Sporting Liești.

Formația din județul nostru a încheiat sezonul de toamnă cu o clasare foarte bună: locul 3, după 15 etape (9 în tur, plus 6 în retur). Bilanțul la zi: opt victorii, două remize și cinci înfrângeri, golaveraj 29-28, cu un total de 26 de puncte. Este o clasare deosebită, dacă ținem cont că primele două echipe din fruntea ierarhiei sunt reprezentante de top din două județe: Metalul Buzău (40 puncte) și CSM Focșani (36 p). Pe locurile 4-6: CSM Rm. Sărat 25 puncte, Braniștea 23 p, Brăila 22 puncte.

Parcursul lieştenilor a fost în general echilibrat, cu un număr corespunzător de puncte. Au fost: victorie și înfrângere cu CSM Rm. Sărat, câte două victorii cu Hamangia Baia și Viitorul Șuțești (ambele nou-promovate). La polul opus, două înfrângeri severe: 1-4 la Rm. Sărat, respectiv, 1-5 la CSM Focșani, meciuri care s-ar fi putut încheia cu scoruri mai strânse, în folosul golaverajului general.

Bilanțul poate fi menținut și la finalul sezonului regulat, ceea ce le-ar asigura celor de la Sporting prezența în play-off. Mai sunt de disputat trei meciuri pentru lieșteni: acasă cu CSM Focșani și cu Dacia Unirea Brăila, plus în deplasare la Voința Limpeziș.

"Parcursul foarte bun se datorează valorii și seriozității jucătorilor în pregătire și competiție, dar și liniștii financiare. Condițiile favorabile, asigurate de Primăria și Consiliul Local (primar Iulian Boț), dar și sprijinul sponsorilor - Maricel Scarlat și Daniel Dinu. Vom pregăti cu cea mai mare atenție ultimele trei jocuri, pentru menținerea pe loc de play-off", ne-a declarat antrenorul Cătălin Savu.

În final, venim cu câteva date statistice, dar și cu lotul de jucători. Golaverajul de 29-28 a fost asigurat de nouă jucători: Costea (6 goluri), Al. Stan (5), Crihană și fundașul Maftei - câte 4, Iordache și Chiriac - câte 3, Podașcă, Țopa și Coman - câte unul. Golurile înscrise însumează cifra 28, dar în clasament apar 29. Acest lucru s-a petrecut după omologarea cu 3-0 la ”masa verde”, în loc de 2-0, din meciul cu Hamangia Baia. Motivul a fost faptul că dobrogenii au folosit un jucător aflat în stare de suspendare.

Sporting a beneficiat de șapte lovituri de la 11 metri, dintre care șase au fost transformate.

Lotul echipei din Liești cuprinde 22 de jucători: Vădeanu, Cilighidreanu, A. Brăneț - Maftei, Munchiu, Bădilaș, Țopa, Iacob, Podașcă, Al. Stan, Iordache, Crihană, Costea, D. Dima, F. Dima, C. Dima, Chiriac, Hodorogea, Mihu, Sănduc, Grigoraș și Coman.

Stafful tehnic: Cătălin Savu (antrenor principal), Cristian Brăneț (antrenor secund), Dorin Radu (preparator fizic). Lieștenii se mai află în vacanță, revenirea la antrenamente fiind stabilită pentru 15 ianuarie.

Citit 861 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 07:11

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 08:44
    5.13.134.***
    Bai esti nebun, bai esti prost?!... La Liesti (o fi in buricul UK si joaca in campionatul britanic..), este echipa "Sporting", care are "Staff" tehnic...
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.