Lieștiul și Braniștea, la startul pregătirilor

Lieștiul și Braniștea, la startul pregătirilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipele gălățene din cel de-al treilea eșalon fotbalistic parcurg ultimele zile ale vacanței competiționale de iarnă

Oficial, vacanța se va încheia săptămâna viitoare, când atât Unirea Braniștea, cât și Sporting Liești, îşi vor relua pregătirile. Cele două formații luptă cot la cot între ele, dar și cu CSM Rm. Sărat și Dacia Unirea Brăila, pentru ocuparea locurilor 3-4 la finele sezonului regulat - ceea ce înseamnă clasarea în play-off.

Ambiții mari la Braniștea

Primele informații le-am primit de la Unirea Braniștea, care și-a întocmit un riguros program de pregătire. Locul al cincilea în clasamentul Seriei a II-a nu mulțumește pe nimeni, așa că existau toate premisele pentru o astfel de mobilizare. Se știe, Unirea se obișnuise cu clasările în zona play-off. Antrenamentele vor fi reluate luni, 15 ianuarie, la Galați, sub conducerea aceluiași staff tehnic, Ionuț Niculcea, Alexandru Iliuciuc și Bogdan Olaru. Prima etapă a pregătirilor va fi petrecută la Galați, iar din 10 februarie va avea loc un cantonament la Vatra Dornei (până pe 19), acolo unde se pregătește momentan și Oțelul. Până la acel stagiu de pregătire, vor fi deja trei meciuri de verificare, cu Siretul Cosmești, Covurluiul Tg. Bujor și Dacia Unirea Brăila. Pe plaiurile Dornei, Unirea va juca cu Gloria Bistrița, iar la revenirea în judeţ vor fi meciuri  amicale cu Aerostar Bacău și Metalul Buzău.

La Sporting e liniște

Aflată pe locul al treilea (cu trei puncte mai multe decât Unirea), lieștenii privesc cu multă încredere ultimele trei jocuri din sezonul regulat. Cele 26 de puncte îi conferă echipei lui Cătălin Savu liniștea ce-i va permite o campanie de pregătire cum se cuvine. După 15 etape, Sporting se află pe poziție de play-off. Antrenamentele vor debuta pe 15 ianuarie, se vor desfășura pe terenul sintetic din Complexul Sportiv "Dunărea". Nu vor avea loc antrenamente în condiții de cantonament. Pe Cătălin Savu îl vor ajuta secundul Cristian Brăneț și preparatorul fizic Dorin Radu. Primul meci de verificare a potențialului de joc este programat pe 3 februarie, cu brăilenii de la Victoria Traian. Alte patru jocuri, în același scop, vor avea loc săptămânal, astfel: cu Victoria Gugești (jud. Vrancea), FC Bacău, Metalul Buzău și Dacia Unirea Brăila.

Programul ultimelor trei etape

Campionatul Ligii a III-a (Seria a II-a) va porni de la următorul clasament: 1. Metalul Buzău 40 puncte, 2. CSM Focșani 36 p, 3. Sporting Liești 26 p, 4. CSM Rm. Sărat 25 p, 5. Unirea Braniștea 23 p, 6. Dacia Unirea Brăila 22 p, 7. Hamangia Baia 19 p, 8. Voința Limpeziș 12 p, 9. Viitorul Ianca 11 p, 10. Viitorul Șuțești 4 p.

Sporting Liești mai are de jucat cu CSM Focșani (acasă), Voința Limpeziș (deplasare) și Dacia Unirea Brăila (acasă), în timp ce Unirea Braniștea are de disputat partide cu Hamangia Baia (acasă), CSM Rm. Sărat (deplasare) şi Viitorul Șuțești (acasă).

Citit 1803 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 12:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.