Gălățenii, pe primul loc la Bratislava

Gălățenii, pe primul loc la Bratislava
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sub egida Asociației Internaționale a Polițiștilor (IPA), în capitala Slovaciei s-a desfășurat un puternic turneu de bowling. Au luat parte peste 110 sportivi, reprezentând 28 de țări europene. Galațiul a fost prezent la acest concurs de anvergură cu echipa de bowling de la ACS Pol Gal Danub, respectiva grupare evoluând și în campionatul intern - eșalonul al doilea.

La Bratislava, echipa noastră s-a comportat excelent și după întreceri animate și deosebit de disputate a ocupat primul loc în clasament. Podiumul a fost completat de reprezentantele Ungariei și Cehiei.

Această importantă performanță nu a fost singulară, pentru că și în întrecerile individuale au fost cucerite medalii. Cea de argint i-a revenit lui Alexandru Bălan, iar bronzul lui Marius Maravela.

Echipa Galațiului s-a bazat pe prestația unor sportivi care ani de zile au practicat sportul popicelor. Iată componența acestui grup: Mihai Cadinoiu, Alexandru Bălan, Marius Maravela și Maricel Tărbuc. Aceștia sunt  pregătiți de un alt mare popicar, Bebe Tudorie (tatăl fotbalistului Alexandru Tudorie).

Respectiva competiție a readus în actualitate numele unui campion în sportul popicelor (rudă a bowlingului). Este vorba despre Mihai Cadinoiu - campion mondial cu selecționata României în anul 2000, multiplu medaliat la naționale și mondiale. Timp de șase sezoane, Cadinoiu a făcut performanță în Croația (cinci sezoane) și Macedonia de Nord, dominând competițiile în aceste două țări cu popice superavansate,  unde a  câştigat titlurile de campion și vicecampion.

Citit 2798 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2024 07:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.