Dorinel Munteanu: Gazonul pare bun, sper să reziste la meciul cu Benfica

Dorinel Munteanu: Gazonul pare bun, sper să reziste la meciul cu Benfica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătorii formaţiei Oţelul s-au antrenat pe Arena Naţională încălţaţi cu pantofi de sport fără crampoane, iar tehnicianul gălăţenilor Dorinel Munteanu a declarat că speră ca suprafaţa de joc să reziste, marţi, la meciul cu Benfica Lisabona, din Liga Campionilor.

La România - Franţa, primul meci pe Arena Naţională, gazonul a cedat din primele minute sub crampoanele fotbaliştilor şi a necesitat să fie schimbat. Oţelul-Benfica va fi prima partidă care se joacă pe noua suprafaţă.

"Cred că e un gazon bun, sper să reziste. Eu am încredere, ieri am văzut gazonul şi cred că va rezista. Noi am făcut antrenamentul de aseară în adidaşi pentru a proteja gazonul, ne-am respectat adversarul şi i-am lăsat pe ei să facă în ghete. Ne face o deosebită plăcere să jucăm pe Arena Naţională, să reprezentăm România. Sper ca spectatorii să fie mulţumiţi după meci", a afirmat, luni, antrenorul echipei Oţelul, într-o conferinţă de presă.

Dorinel Munteanu a declarat că Oţelul Galaţi nu este favorita meciului cu Benfica Lisabona, de marţi, dar vrea ca jucătorii săi să abordeze partida cu încredere şi să ajungă să fie o surpriză plăcută.

"Sunt două competiţii diferite campionatul şi Liga Campionilor. E o presiune mare mâine, dar suntem pregătiţi. Ne înfruntăm cu o echipă puternică, cu tradiţie în fotbal. Jucătorii au trecut însă de emoţiile debutului şi pot face un meci bun mâine. Eu am încredere în băieţi. Suntem echipa cu şanse mai mici, niciun joc însă nu este dinainte câştigat. Sper ca mâine Oţelul Galaţi să fie surpriza plăcută", a spus Munteanu.

Dorinel Munteanu a precizat că are probleme de efectiv, deoarece îi lipsesc câţiva jucători. El a mai spus că Benfica are jucători valoroşi, care pot decide soarta unui meci. "Gaitan este un jucător foarte periculos. Am avut multe momente bune cu Basel, am plătit cu rezultatul până la urmă lipsa de experienţă. Sper să eliminăm lucrurile negative din acea partidă (n.r. - pierdută de Oţelul, cu scorul de 1-2). Vreau ca băieţii să abordeze cu încredere meciul cu Benfica", a adăugat tehnicianul.

Dorinel Munteanu a declarat că are amintiri plăcute legate de meciurile cu echipele din Portugalia, din perioada în care era jucător. "Am sentimente plăcute şi frumoase faţă de echipele din Portugalia. Am jucat în \'91 cu Dinamo împotriva lui Sporting şi am învins, am câştigat şi cu naţionala la Porto. În fotbal trebuie să ai şi noroc. Atunci n-a fost noroc, a fost o evoluţie foarte bună a echipelor la care eram. Mâine îmi doresc să avem şi puţină şansă cu Benfica. Este realizabil orice în Liga Campionilor. Ar trebui să avem o gândire pozitivă. Suntem campionii României, reprezentăm România în Liga Campionilor şi ar trebui să fim respectaţi", a adăugat tehnicianul.

Echipa Dinamo, cu Dorinel Munteanu în componenţă, a eliminat formaţia Sporting Lisabona în primul tur al ediţiei 1991/1992 al Cupei UEFA, iar naţionala României a învins Portugalia, în 2001, cu scorul de 1-0.

Benfica Lisabona şi Oţelul Galaţi se întâlnesc, marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a II-a a grupei C a Ligii Campionilor.

Citit 857 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.