Noua regulă a federației bulversează Oțelul

Noua regulă a federației bulversează Oțelul
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Echipa roș-alb-albastră este una dintre cele mai afectate din Superligă de regula pe care FRF vrea să o implementeze din sezonul următor

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), a anunțat că din sezonul următor echipele din Superligă vor fi nevoite să aplice regula de 5+6. Astfel, minimum cinci jucători formați la nivel național (în mare parte fotbaliști români) vor trebui să înceapă titulari fiecare partidă. Prin implementarea acestei reguli trebuie regândit întreg sistemul de transferuri și de planificare a lotului de jucători pentru fiecare echipă în parte, în special de cluburile care s-au axat mai mult pe străini, categorie din care face parte și Oțelul.

Trupa lui Dorinel Munteanu are în lot nu mai puțin de 14 străini care nu se încadrează în această regulă din totalul de 30 de jucători pe care îl însumează echipa gălățeană. Și mai mare problemă pare a fi faptul că la meciul cu Petrolul, precedentul din campionat, au fost folosiți din primul ”unsprezece” nu mai puțin de nouă jucători de peste hotare. O astfel de formulă de start va fi considerată neregulamentară începând din sezonul următor. Doar Dinamo se mai află într-o situație similară cu cea a gălățenilor, cu nouă jucători pe teren care sunt străini și formați în afara sistemului românesc.

Oțelul, echipă indicată ca exemplu negativ

În cadrul unei emisiuni la Orange TV, Oțelul a fost dată drept exemplu negativ cu privire la modul de a forma primul unsprezece.

"Nu trebuie să restructureze loturile. Unul e sigur de la U21. Dacă nu era asta, la Dinamo şi Oţelul aveam un singur român. Trebuie adăugaţi trei jucători. Este o invitaţie de a gândi strategia, nu pe şase luni, ci pe mai mult timp înainte, ca să înţelegi de unde vin banii. Dacă ai un patron ca Gigi Becali, nu e o problemă, că banii vin. Când ai cazul Oţelului şi te rogi de oameni să te finanţeze, nu ar fi mai bine să-ţi faci treaba cu fondul de jucători? Dacă nici Galaţiul nu a dat jucători, poate doar Oltenia să fi dat mai mulţi. Regula U21 a fost criticată, a fost neîncredere. E o discuţie mai soft cu regula 5+6, dar reticenţa va fi în continuare, că e o rezistenţă la nou, mereu se întâmplă aşa", a spus Andrei Vochin, fost jurnalist, actualmente consilier al președintelui FRF.

Dacă ar fi să punem în practică regula 5+6 în condițiile actualului lot, formula de start a Oțelului ar putea arăta astfel: Dur-Bozoancă - Adăscăliței, Cisse, Ghiocel, Silva - Cisotti, Zivulici, Teles - Maciel, Pop, Bodișteanu.

Centrul de Copii și Juniori, fără perspective

E bine cunoscut în oraș faptul că Centrul de Copii și Juniori de la Oțelul nu se află nicidecum la standardele așteptate de fanii gălățeni. În afară de Bordun, aflat în lotul primei echipe, dar fără să fi jucat mai deloc, niciun jucător din actualul lot nu provine de la Centrul de Copii și Juniori al gălățenilor. Mai mult, nici nu se întrevede un viitor în acest sens, pentru că sectorul juvenil al Oțelului încă se zbate în anonimat, fiind una dintre problemele primordiale în organizarea clubului. Astfel, mai mulți juniori talentați și de perspectivă au ales să meargă de la vârste fragede către cluburi din alte orașe, cum ar fi Rapid, FCSB, Farul, Sepsi sau FC Bacău.

Citit 8773 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2024 12:01

10 comentarii

  • postat de Omu Păianghen
    Vineri, 02 Februarie 2024 12:07
    5.13.160.***
    Foarte bine!
    Cel mai bun jucător (Alex Pop) l-am găsit in Liga a 2-a, deci să ne reorientăm spre campionatul intern.
    0
    12
  • postat de Pavelino
    Vineri, 02 Februarie 2024 11:14
    109.99.0.***
    Trebuie mentionat ca este o regula care de fapt nu este obligatorie pentru toti! Poate fi incalcata si clubul nu mai primeste banii de la UEFA (plata de solidaritate UEFA) – în 2024 suma este de 125 de mii de euro ”
    2
    6
  • Vineri, 02 Februarie 2024 10:16
    5.2.209.***
    @Graphics-Ce valori a dat tarii echipa Otelul? Aia ce au plecat sunt valorile?Aia de nu stiau care e stangul si care e dreptul?Dorinel are fler cand e vorba de valori, a mirosit multi ca sunt zero. Valorile adevarate aduc clubului foloase materiale prin transferi la cluburi mari. Aceia da, valorosi!
    11
    5
  • postat de un cetatean
    Vineri, 02 Februarie 2024 10:11
    89.137.224.***
    Foarte buna masura!Galatiul a dat zeci de fotbalisti buni dea lungul timpului.Se poate,ca sunt talente.Doar ca trebuie luat taurul de coarne la centrul de copii-o gluma prosta in prezent.Ca pana acum ne multumeam cu straini anonimi adusi pe comisioane din banii Primariei.La treaba!
    2
    14
  • postat de Hai Oțelul
    Vineri, 02 Februarie 2024 10:04
    78.209.93.***
    Trebuie să înțelegem că nu totul ce ne convine nouă local este bine pentru toți. Trebuie încurajat sportul local și copiii noștri să mai lase tabletele, jocurile pc și alte ocupații chiar mai dăunătoare și sa facă sport. Avem nevoie de noua generație care nu a apărut.
    0
    13
  • postat de Vom avea... dar dupa 10 ani in prima liga
    Vineri, 02 Februarie 2024 09:35
    86.124.200.***
    Sigur si la Otelul e strategie de viitor cu jucatori formati in academia proprie. Asa s-a ajuns la castigarea campionatului. Problema e ca s-a intrerupt activitatea dupa retrogradare si desfiintarea clubului. Academia e eficienta daca ai echipa mare in liga1. Regula e buna dar vine neoportun pt noi
    0
    13
  • postat de Graphics
    Vineri, 02 Februarie 2024 05:07
    51.179.111.***
    Gândim logic. Primăria Galați finanțează/sponsorizează sportul gălățean printre care și pe Oțelul Galați. Oțelul are în componenta străini și nu localnici. Scopul este ca orașul nostru sa dea țării valori. Nu doar în România este această regula.
    5
    33
  • postat de Dhddhd
    Vineri, 02 Februarie 2024 04:38
    51.179.111.***
    Burleanu este un personaj detestabil însă pot sa spun că această regulă este foarte bună. În ani echipa națională va avea de câștigat chiar dacă la început va fi un recul în campionat.
    4
    38
  • postat de JOHN
    Vineri, 02 Februarie 2024 00:05
    86.124.201.***
    HAHALERA DE BURLANU DE LA FRF TREBUIE DESTITUIT!
    14
    14
  • postat de Sponsorul
    Joi, 01 Februarie 2024 19:14
    5.13.217.***
    O regulă f.buna pentru fotbalul românesc.Otelul ar trebui s-a pună accent cu adevărat pe centrul de copii.Deocamdata Dorinel doar bifează la acest capitol(obligat fiind de licențiere).Până atunci se pot promova juniori români crescuți de alte cluburi.Pana la urma regula va fi pentru toți aceeași...
    7
    43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.