Victorie meritată, dar cu set pierdut

Victorie meritată, dar cu set pierdut
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În avancronica meciului CSM Arcada - CSM Constanța afirmam că adversara gălățenilor este o nou-promovată, dar cu o clasare și cu evoluții bune. Astfel au stat lucrurile și sâmbătă, în Sala Sporturilor ”Dunărea”, unde elevii lui Sergiu Stancu au trebuit să facă eforturi pentru a se impune. Evident, o victorie importantă în economia clasamentului în lupta pentru primul loc. Scorul a fost 3-1 (21-25, 25-17, 25-21, 25-20), după două ore de joc.

Meciul a început furtunos, cu foarte mult echilibru, chiar dacă a fost și 10-4. După egalul la 11, dobrogenii s-au desprins oarecum surprinzător. Aceștia au arătat ca o echipă ambițioasă, combativă, așezată, cu servicii și atacuri precise.

Cu toate că echilibrul s-a repetat deseori, din setul al doilea lucrurile s-au schimbat. Campionii au jucat mai atent, iar după 9-9, în actul al doilea, au condus până la final. La fel ca și în setul al treilea, adjudecat la 21, unde după 17-17, pe teren a existat, practic, o singură echipă.

Setul al patrulea a fost fără istoric: 3-0, 7-2, 12-6, 19-11 și 25-20. Cu un final în care oaspeții se împăcaseră cu înfrângerea.

Arbitrajul a fost asigurat de Darius Meşca (Ploieşti) și Marius Coman (Bucureşti).

La Arcada au evoluat 12 din cei 14 jucători: Talpă (Woch), Butnaru, Gergye, Lescov (Lopez) Bala, (Hamaker), Nikula (Javad) - Cristudor (Toman) ”libero”.

Celelalte rezultate ale rundei: Timișoara – Corona Brașov 0-3, ”U” Cluj – SCMU Craiova 0-3, Steaua – Dinamo 3-2, SCM Zalău – Unirea Dej 3-1, Știința Baia Mare – Rapid 1-3.

Gălățenii au rămas pe locul al doilea, la patru puncte distanță de liderul Corona (38 față de 42), dar cu un meci mai puțin disputat de către băieții lui Sergiu Stancu.

În weekendul următor, un meci foarte interesant și de tradiție, la Galați, CSM Arcada – SCMU Craiova.

Citit 822 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 09:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.