Voleiul gălățean poate fi clădit pe o bază trainică

Voleiul gălățean poate fi clădit pe o bază trainică
foto arhivă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Voleiul mare, cel din primul eșalon, se clădește cu cadeții și juniorii la baza piramidei. La Galați, acest fapt este elocvent. Aici există o colaborare eficientă a două cluburi interesate în creșterea jucătorilor, ce nu peste multă vreme vor bate la porțile performanței.

Este vorba de CS Școlar și CS Arcada, care patronează două echipe de jucători talentați, tineri și foarte tineri, de cadeți și juniori, cu rezultate bune în competițiile naționale.

Combinata CSS - CS Arcada domină categoric competiția la cadeți (Under 17). Cu două etape înainte de încheierea meciurilor din sezonul regulat, și-au încununat parcursul cu victorii pe linie, conducând detașat clasamentul. Meciul celei mai recente etape s-a încheiat tot cu o victorie concludentă: 3-0 la CSS Rm. Sărat.

În etapa din weekend au jucat și juniorii Under 19, iar după o deplasare lungă, la Craiova, au încheiat cu scorul de 1-3, în compania celor de la CN ”Nicolae Titulescu”. Dar și această grupare gălățeană - ca și cea de cadeți - are șanse reale de calificare la turneul final, unde se va stabili ierarhia națională.

Să mai spunem că în virtutea unei colaborări existente de mai multe sezoane, ambele echipe ale acestei combinate se bazează pe aproape același lot de jucători. Acest lucru este posibil și datorită faptului ca toți jucătorii sunt cu vârste apropiate.

În încheiere, iată și componența acestui lot - condus de un cuplu experimentat de antrenori, Ileana Berdilă și Nicușor Harabagiu: Sebastian Ursu, Rareș Popa, Teodor Apostu, Ștefan Doca, Iustin Pavel, Răzvan Chirilă, Andrei Cohal, Eduard Ionescu, George Chiriac, Tudor Apostol, Robert Stamate, Cristian și Alexandru Gherghea, Bogdan Neștian.

Citit 1257 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2024 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.