Sorana Cîrstea - revenire impresionantă şi victorie în Dubai. Tenismena română, în semifinale
Foto: digisport.ro

Sorana Cîrstea - revenire impresionantă şi victorie în Dubai. Tenismena română, în semifinale
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Tenismena română Sorana Cîrstea a reuşit să treacă în trei seturi (2-6, 7-6, 6-2) de Marketa Vondrousova, din Cehia, campioana en titre de la Wimbledon, în sferturile de finală ale turneului de 1.000 de puncte WTA din Dubai, după un meci plin de suişuri şi coborâșuri, care a durat 2 ore şi 41 de minute. 

Victorie impresionantă joi, în Turneul din Dubai, a jucătoarei române de tenis Sorana Cîrstea, care a reuşit, după propria declaraţie de la finalul meciului, "cea mai spectaculoasă revenire din carieră", după ce pierduse primul set cu 2-6, iar scorul era 5-1 în favoarea adversarei sale în setul al doilea.

Dovedind o rezilienţă ieşită din comun, jucătoarea noastră a salvat nu mai puţin de şase mingi de meci, recuperând, lovitură cu lovitură, din diferenţă şi câştigând cu 7-6, la tie-break, al doilea set, după mai bine de o oră. Setul al treilea nu i-a mai pus mari probleme apoi, existând o diferenţă clară de formă între cele două jucătoare, Sorana, deşi în vârstă de 34 de ani, faţă de numai 24 ai oponentei sale, demonstrându-se a fi mult mai rezistentă la uzura unui meci atât de lung, dar şi posesoarea unei tehnici şi a unui psihic suficient de bune pentru a câştiga.

Cu şapte aşi reuşiţi, faţă de cinci ai sportivei din Cehia, precum şi 65 la sută prime servicii câştigate, Sorana Cîrstea a triumfat la final, oferindu-le o bucurie şi susţinătorilor săi români din tribune. Intervievată la finalul meciului, Sorana, susţinută din tribune şi de iubitul ei, Ion Ţiriac jr., a mărturisit că, în momentele cele mai tensionate din al doilea set a luptat, pur şi simplu, pentru fiecare minge. "Nu mă gândeam să câştig atunci, ci pur şi simplu să le ofer spectatorilor un meci mai lung", a spus jucătoarea, declarându-se extrem de fericită de rezultatul obţinut. 

În semifinale, Sorana Cîrstea o va întâlni astăzi pe Jasmine Paolini, din Italia, care nu a trebuit să joace în sferturi, adversara sa, campioana de la Wimbledon din 2022, Elena Rybakina, acuzând probleme gastrointestinale și declarând forfait.

Citit 1704 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2024 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.