S-a jucat un volei adevărat: CSM Arcada - Corona Brașov 3-0
Foto: Sportul Ilustrat

S-a jucat un volei adevărat:  CSM Arcada - Corona Brașov 3-0
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cel mai important duel al etapei cu numărul 20 a produs în Sala Sporturilor ”Dunărea” un joc pe placul publicului. Nici nu se putea altfel de vreme ce aici s-au confruntat primele două clasate ale Diviziei A1, CSM Arcada (locul 2) si Corona Brașov (liderul la zi).

Oaspeții au coborât până la Dunăre cu gânduri mărețe, dar n-au făcut-o în zadar pentru că au contribuit la o partidă spectaculoasă, cu multe faze de volei de calitate; au fost atacuri și blocaje urmărite cu mult interes, cu servicii ca din tun, pigmentate cu… mulți ași.

Meciul a fost echilibrat de la un capăt la altul, cu alternanțe la conducere, în care balanța s-a înclinat în favoarea ambelor grupări.

Vom puncta pe scurt filmul acestei partide încheiate cu succesul campionilor, la un scor clar, 3-0. Disputa a fost mult mai strânsă decât o arată scorul. În primul set echilibrul s-a dus până la 10, a fost și 18-17, dar și 20-20. Până la urmă elevii lui Sergiu Stancu s-au impus cu 25-23.

Până la 10 egal a ”curs” tabela și în actul al doilea. După o serie de șapte servicii a lui Gergye, s-a ajuns la 19-12, set încheiat la 25-19.

Și pentru ca spectacolul să fie la el acasă, al treilea set și-a menținut… obiceiurile: 5-5, 11-11, 16-16, alte alternanțe până la un al doilea 25-23.

Interesantă a fost hotărârea staffului tehnic, care a folosit același ”sextet” pe întregul parcurs al jocului: Woch, Butnaru, Gergye, Bala, Nikula, Javad - Toman. După primul set, a intrat al doilea libero, experimentatul Cristudor, care a evoluat la înălțimea meciului.

“Am întâlnit un adversar puternic, care nu întâmplător e pe primul loc de atâta timp, dar și prestația noastră a fost la înălțime. Avem în continuare meciuri dificile, în special în play-off, precum și în «Cupa României». Suntem hotărâți să trecem cu brio și peste aceste examene”, ne-a mărturisit Marian Bala, căpitanul gălățenilor.

La înălțimea partidei a fost și arbitrajul bucureștenilor Bogdan Stoica și Alexandru Prodana.

Celelalte rezultate: CSM Constanța – Unirea Dej 3-1, Dinamo – Rapid 0-3, Steaua – CSMU Craiova 3-2, ”U” Cluj – Timișoara 3-1, Zalău – Baia Mare 0-3.

Situația la vârful clasamentului se prezintă astfel: 1. Corona 50 puncte, 2. Arcada 47 p (19 jocuri), 3. Rapid 46 p (19 j), 4. Dinamo 39 p, 5. Craiova 37 p, 6. Steaua 34 puncte.

Citit 1365 ori Ultima modificare Duminică, 25 Februarie 2024 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.