Arcada - Dinamo 3-1, o victorie de ținut minte

Arcada - Dinamo 3-1, o victorie de ținut minte
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Miză uriașă a acestui meci dintre CSM Arcada și Dinamo, doar era vorba despre o semifinală. La debut au intrat în joc cele mai bune garnituri: Woch, Butnaru, Bala, Nikula, Javad, Hamacher – Cristudor (libero) pentru gălățeni, respectiv Bela Bartha, Mihalcea, Bălean, Cuk, Matei, Butler – Lakcevici (libero) la dinamoviști.

Mai bine s-au descurcat pentru primul set oaspeții, care după un debut echilibrat au pus stăpânire pe joc. Iar de la 11-11 încolo, a fost dominat clar.

În actul al doilea a fost rândul jucătorilor noștri să preia treptat frâiele jocului, 5-5, 12-9, 19-14, 23-15, cu 25-21 la final. Setul al treilea a început cu un as al gălățenilor și s-a încheiat la fel. Dar disputa a fost dusă până la extrem. Cu multă încleștare, cu un cartonaș roșu (la 13-10) arătat oaspeților, sancțiune care a adus un punct pentru Arcada. A fost perioada în care publicul și-a încurajat cu pasiune favoriții, iar presiunea tribunei a fost resimțită din plin în teren de bucureșteni.

La 2-1 la seturi, tensiunea a continuat pentru că adversarii nu se împăcaseră nicicum cu înfrângerea. Multă vreme echilibrul s-a menținut până la 11-11. De aici, însă, Arcada a arătat multă siguranță în acțiuni, a greșit mai puțin, iar punctele au venit... la foc continuu: 16-11, 19-12 și chiar 21-12. Scorul final a fost de 3-1 (20-25, 25-21, 25-19, 25-17).

La învingători, cu o excepție, au intrat toți jucătorii trecuți pe foaia de arbitraj, care, din fericire, și-au făcut datoria cu brio.

A arbitrat internaționalul orădean Paul Szabo, ajutat de Alexandru Prodana (București).

S-a ținut și un moment de reculegere la dispariția marelui antrenor brașovean Tănase Tănase, care aproape de 98 de ani a fost alături de volei, un sport pe care l-a susținut cu toată ființa.

Disputa de sâmbătă seară, care a durat două ore, a fost un examen foarte greu de trecut pentru echipa noastră. Replica oaspeților a fost pe măsura unei semifinale, iar pe lângă eforturile jucătorilor sunt de remarcat momentele de inspirație a staffului tehnic gălățean. După debutul nesigur, a intervenit la timp cu mutările potrivite. Iar succesul obținut duce echipa gălățeană la o victorie de finală.

Al doilea joc al seriei are loc miercuri, 10 aprilie, în Capitală. În cazul unui eșec, al treilea meci se va disputa sâmbătă, la Galați.

În cealaltă semifinală, Corona Brașov a produs marea surpriză, 3-2, pe terenul Rapidului.

Citit 731 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2024 18:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro