Oțelul și-a dovedit încă o dată valoarea

Oțelul și-a dovedit încă o dată valoarea
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

După o săptămână istovitoare, cu două reușite, echipa lui Dorinel Munteanu a mai demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, în fața unei echipe cu un buget net superior și odihnite, că este una dintre cele mai bune grupări din România la ora actuală.

A venit al patrulea succes la rând pentru Oțelul, prin victoria, scor 1-0, cu Dinamo de luni seară, în încheierea etapei a treia din play-out. Gălățenii nu doar că n-au acuzat semne de oboseală, dar au fost cei care au avut cele mai mari ocazii pe durata partidei, în fața unui adversar presat să obţină un rezultat favorabil. Și ca să demonstreze încă o dată, în ciuda criticilor cantonamentului din perioada de iarnă de la Vatra Dornei, că Dorinel Munteanu și-a calculat bine pașii din punct de vedere al pregătirii, golul victoriei a venit în ultimul minut de joc. După o fază fixă a celor de la Dinamo, Oțelul a jucat perfect momentul  contraatacului, iar Tănasă a marcat primul său gol în tricoul roș-alb-albaștrilor.

"A fost un joc foarte greu. Am stat foarte bine tactic, am fost agresivi, am lăsat foarte puține șanse adversarilor să ne pună poarta în pericol. Ne-am creat 2-3 ocazii clare, cred că victoria este meritată. Sunt fericit și pentru publicul care a plecat acasă mulțumit. Chiar dacă am marcat în minutul 90+3, este o victorie pe deplin meritată și felicit echipa, suporterii noștri, Galațiul. Tănasă trebuie să marcheze mai mult. Nu am avut timp să-l felicit, nu prea îi felicit, să nu li se urce la cap. Merită felicitări toți, pentru că am stat foarte bine atât tactic, cât și mental", a spus Dorinel Munteanu, la finalul partidei.

Evitarea retrogradării, ca și rezolvată

Succesul cu Dinamo a adus-o pe Oțelul și mai aproape de a scăpa definitiv de retrogradare, ducând ecartul la zece puncte avans. Mai mult, gălățenii au devenit candidați cerți la câștigarea fazei de play-out. În cazul în care nu vor reuși să meargă până la capăt în "Cupa României", va mai exista posibilitatea de a juca într-o cupă europeană prin intermediul campionatului. Oțelul a primit licența de a participa în Europa în sezonul următor, așa că are două șanse bune de a concretiza această oportunitate.

Rezultatele etapei a treia din play-out: UTA - FC Botoșani 1-0, Petrolul - FC Voluntari 0-4, FC Hermannstadt - "U" Cluj 1-1, Poli Iași - FCU 1948 Craiova 0-0, OȚELUL - Dinamo 1-0.

Clasamentul se prezintă astfel: 7. UTA 27 puncte, 8. OȚELUL 26 p, 9. "U" Cluj 26 p, 10. FC Hermannstadt 24 p, 11. Petrolul 22 p, 12. FC Voluntari 20 p, 13. Poli Iași 18 p, 14. FCU 1948 Craiova 17 p, 15. Dinamo 16 p, 16. FC Botoșani 14 puncte.

Citit 2553 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 13:57

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 16:22
    5.13.167.***
    otelul galati are in acest moment in palmares doar castigarea campionatului si supercupa romaniei! cupa romaniei a fost mereu ceva ravnit cu ardoare de otelul galati! doar ca a dat peste un adversar mai valoros cotat! fapt care a facut ca otelul galati sa nu i-a niciodata aceasta cupa! sa speram!
    1
    9
  • postat de rodax
    Miercuri, 10 Aprilie 2024 11:51
    193.231.148.***
    Obiectivul trebuie sa fie clar,castigarea Cupei.E un trofeu in palmares,cu care nu prea te intalnesti in fiecare an.
    1
    25

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro