CSU și istoria voleiului feminin gălățean

CSU și istoria voleiului feminin gălățean
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Zilele acestea, competiția din eșalonul al doilea al voleiului feminin revine în actualitate

Dar până a ajunge aici, considerăm necesară o incursiune în istoria acestei discipline, în care Galațiul a avut o prezență consistentă.

Echipa CSU a scris multe pagini de istorie în competițiile naționale, încă din perioada anilor '60-'80. Era perioada în care în prim-planul disputelor pentru șefie s-a aflat și echipa gălățeană. Amintim doar o parte dintre sportivele care au făcut performanță sub culorile clubului gălățean: Marcela Deju, Maricica Muscă, Gabriela Cojocaru, Crina Georgescu Răuță, Ileana Dobroschi Berdilă. Nu și-au putut trece în cont un titlu de campioană, dar au cucerit o Cupă a României. Și, ceea ce este foarte important, două dintre gălățence - Ileana și Crina - au făcut parte din loturile naționale la Jocurile Olimpice de la Moscova și Jocurile Mondiale Universitare.

După o perioadă a apărut echipa CSU Metal, care a dominat competițiile o bună perioadă: patru titluri de campioană, trei Cupe, dar și două prezențe în Champions League. Cu îngăduința cititorilor noștri, vom consemna aici numele câtorva fete: Nneka Onyejekwe, Adriana Dudnic (actuala antrenoare a CSU Galați), Diana Neaga, Alexandra Trică, Anamaria Berdilă, unele dintre acestea aflându-se încă în activitate.

Turneul de promovare, la Medgidia

Revenind în actualitate, să spunem că la finalul acestei săptămâni va avea loc turneul de promovare în primul eșalon feminin de volei. La aceste meciuri, care vor avea loc la Medgidia (19-21 aprilie), va fi prezentă și echipa Galațiului, pregătită de Adriana Dudnic și Ileana Berdilă. Gălățencele și-au obținut acest drept în urma semifinalelor de la Focșani, cu cele mai bune echipe din Seria Est. De aici au mers mai departe CSU Galați și CS Medgidia (principala favorită la promovare). Din Seria Vest vor veni Universitatea Cluj și CSU Oradea, iar două dintre cele patru participante la turneul final vor obține dreptul de promovare în Divizia A1.

Iată și componența lotului CSU Galați, care va juca în cele trei zile la Medgidia: Sorina Răileanu, Diana Milea, Maria Neacșu, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Gabriela Panait, Cristina Popoiu, Roberta Răfoi, Iulia Sava și Alexandra Iordan.

Ordinea meciurilor pentru CSU: Medgidia, Cluj, Oradea.

Citit 1328 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2024 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.