Şefa DJTS Galaţi, deportată!

Şefa DJTS Galaţi, deportată!

Anamaria Vasiliu se putea aştepta să fie demisă, dar niciodată nu visa detaşarea cu locul de muncă unde a înţărcat mutul iapa Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
24 comentarii

* Scandalul de la conducerea sportului gălăţean este departe de a se fi încheiat, chiar dacă acesta pare un clişeu menit să ţină mereu trează atenţia opiniei publice * Directoarea executivă a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret a primit Ordin de detaşare, dar nu la Brăila, Tulcea sau Buzău, ci tocmai unde se agaţă harta-n cui * „Este bătaie de joc!”, se plânge deja şefa instituţiei pe care o conduce de un an de zile

Viermuiala unei instituţii blestemate
Sportul de la Mila 80 a Dunării a dat în ultimii ani campioane autoritare la volei feminin şi la fotbal, dar se mândreşte şi cu cel mai în vogă pugilist român, Lucian Bute, jupân mondial la categoria supermijlocie. Reversul medaliei îl reprezintă însă jocurile politice care lasă mereu în bătaia vântului conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. După mandatul Fiţei Lovin – părea interminabil – a urmat o luptă crâncenă pentru un post care nici baze nu are cine-ştie-ce în administrare şi nici influenţă la autorităţile locale. Altfel, n-ar fi stat Sala Polivalentă mai bine de un deceniu în decor (n.r. – zilele următoare veţi citi în „Viaţa Liberă” despre evoluţia lucrărilor la acest obiectiv). Au fost numiţi la şefie Marius Humelnicu, Magdalena Irincu, Anamaria Vasiliu şi, se pare, din nou Irincu. O viermuială continuă, ceva greu de închipuit.

Pleacă Vasiliu, vine la loc Irincu?
Vasiliu şi Irincu n-au făcut deloc casă bună, deşi ambele au fost susţinute politic de PDL Galaţi, însă prima dintre ele, nouă în domeniul sportului, pare să fi colaborat neoficial cu Lovin, chestiune pe care cea de-a doua, în conflict deschis cu fosta medaliată cu bronz la Los Angeles (1984), n-a acceptat-o. Cele două, prinse în aceeaşi organigramă a DJTS Galaţi, s-au suspectat mereu de matrapazlâcuri, iar această luptă surdă a fost suspendată în forţă de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret: Anamaria, şefa executivă, a primit Ordin de detaşare la instituţia similară din Satu Mare, adică tocmai la dracu-n praznic! Luni, 14 noiembrie, tânăra de 29 de ani trebuie să-şi înceapă munca la o aruncătură de băţ de Halmeu, acolo unde se agaţă harta-n cui. La Galaţi urmează să fie promovată adjuncta Magda Irincu.     

„Nu mi s-a explicat decizia”
De ce a fost luată această măsură batjocoritoare? Vasiliu susţine că zilele trecute a fost convocată de urgenţă la Bucureşti, alături de Irincu, unde s-a discutat despre lucrările la bazinul olimpic care trebuie achitate. „Am fost la ANST şi am cerut bani pentru bazin, investiţia totală fiind de 1,3 milioane de lei, dar ni s-a spus că există neclarităţi care vizează procedura de plată, că s-au făcut greşeli la Galaţi cu licitaţia. Apoi, în aceeaşi după-amiază, am primit înştiinţare că de pe 14 noiembrie sunt detaşată la Satu Mare. Până să plec de la sediul Autorităţii, ieşise şi Ordinul, dar fără nicio notă de fundamentare. Am cerut şi telefonic justificarea acestei măsuri şi mi s-a spus că e vorba de documente interne, de ca şi cum eu nu făceam parte din sistem”, se plânge deja şefa DJTS Galaţi, vădit consternată. 

Trebuie să plece de mâine spre destinaţie
„Când am dat examenul de ocupare a postului, am vrut să conduc Direcţia de la Galaţi, nu pe aceea de la Satu Mare. Aşa poate aplicam pentru instituţia de la Bucureşti, este bătaie de joc. Eu n-am fost întrebată dacă mă pot rupe de familie, e un abuz! Nu mi-a zis nimeni unde voi sta acolo, cine va plăti cazarea, masa, nici nu ştiu unde-i Satu Mare pe hartă!”, adaugă funcţionarul public care – nu trebuie să ne temem de cuvinte! – a fost umilit. Vasiliu anunţă că va contesta această decizie, atât la ANST, cât şi în instanţă, dar până atunci trebuie să consulte mersul trenurilor ca să nu întârzie, luni dimineaţă, în prima sa zi de muncă la graniţa cu Ungaria şi Ucraina. „Sunt şi răcită, am unele probleme de sănătate, duminică ar trebui să plec. Cu ce?”, se întreabă dezorientată, însă distanţa foarte mare o obligă să plece de sâmbătă!

Umilită pentru că a făcut prea multe reclamaţii
Dacă nu ia avionul de la Tulcea sau Bucureşti, Anamaria are varianta trenului cu care va face mai bine de 24 de ore până la destinaţie. Iar la Satu o aşteaptă o situaţie la fel de critică: Direcţia de acolo a rămas fără căpetenie, după ce Florin Gal a fost dat în vileag că transformase Hotelul Sport în propria-i moşie. Omul concesionase pe zece ani stabilimentul unei firme care avea sediul social chiar la el acasă. Altfel DJTS Satu Mare administrează numai tabere şcolare, bazele sportive fiind la fel de sublime, dar inexistente, ca la Galaţi. „Este posibil să fi fost detaşată pentru că am făcut prea multe reclamaţii la minister, mai ales că nu mi s-a răspuns la niciuna dintre ele”, admite persoana care n-a avut deloc o relaţie normală cu ziarul nostru, dar care, trebuie să recunoaştem, se numeşte victimă în acest caz.

Luată la mişto de Doina Melinte
Am contactat-o pe Doina Melinte, şefa ANST, care afirmase pentru „Gazeta Sporturilor”, că a deportat-o pe gălăţeancă la aproape 800 de kilometri „pentru a le împărtăşi şi celor de acolo din experienţa ei”, o evidentă luare la mişto deoarece un an de zile nu este considerat nicăieri experienţă. „Nu pot vorbi, sunt în Parlament!”, mi-a retezat-o scurt fosta campioană de atletism, în timp ce adjuncta Irincu, despre care se aude că va deveni director executiv, a evitat să facă vreun comentariu: „N-am primit nicio înştiinţare oficială de la Autoritatea Naţională, deci ar fi anormal să spun ceva. Mă aflu în birou, acela de director adjunct.” Ce-ar mai putea urma după o asemenea exilare demnă de alte vremuri?

Citit 4818 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2011 23:15

24 comentarii

 • postat de MELUTU MICU Luni, 14 Noiembrie 2011 11:21 Link la comentariu
  0
  0

  ghici cine era dimineata in gara la trenul de Satu Mare?ha,ha,ha,ha,ha!ambele directoare care se detaseaza una pe alta !HA,HA,HA,HA,HA,

  Raportează
 • postat de ionas Duminică, 13 Noiembrie 2011 10:34 Link la comentariu
  0
  0

  asa pateste un om destept ,cang vrea sa sparga o clica formata din oameni de nimic

  Raportează
 • postat de satu-mare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 12:44 Link la comentariu
  0
  0

  ha ha ha.....eu cred ca asta cu fata ei se uita impreuna cu parintii la DALLAS si cunoaste toate versurile de la GENIUS pe de rost ca inca mai e la moda in Tecuci.

  Raportează
 • postat de anutza_v...... Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 12:39 Link la comentariu
  0
  0

  Daca de irincu spui ca sta rau cu biluta....!!!!! de EPAVA asta de prostie (vasiliu) ce zici??? Daca ii arati o lege se uita la ea CA BROASCA LA BARIERA. Nu te sfatuiesc sa le compari la capitolul asta. Defapt cred ca tu si Vasiliu inca mai faceti robotei din pachete de tigari si colectii de poze de la GUMA TURBO.

  Raportează
 • postat de Alinutz Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 10:23 Link la comentariu
  0
  0

  Mai, voi astea, cred ca va referiti la cashalotul de irincu, pentru ca din cate am citit in articolul din Gazeta sportului, ea este cheia destabilizarii in acea institutie, daca o mai sustineti de ce n-o luati acasa, ... este bunaaaaaa....la slabit ca taie pofta de mancare, incercati nu costa nimic... decat s-o pupati in dos...ca slava domnului il are destul. ho ho ho ...pai daca manaca cu tot familionul plus tot felul de prieteni pe banii institutiei, de aceea a crecut in curtea ditamai limuzina si mai da si mla altii sa fie sustinuta,, cu toate ca este prastie dpdv...cu biluta sta rau de tot., iar ce face se numeste mita... deci trebuie anchetata......

  Raportează
 • postat de mariana Vineri, 11 Noiembrie 2011 21:52 Link la comentariu
  0
  0

  mare rusine ptr toti oamenii de sport din galati ptr ca permit asa ceva...o asa conducere...ma intreb cum se poate realiza ceva in tara asta daca toti sunt numiti in functii de conducere doar pe baza carnetului de partid !!! oare nu mai sunt oameni de valoare.....??? ma intreb..retoric....ce poate ..sau cum poate ajuta sportul galatean o asa persoana......oare stie despre ce este vorba, are capacitatea de a intelege fenomenul sportiv ????sincer imi pare rau de starea in care a decazut sportul galatean....dar cu asa personaje ce pretentii putem avea ??? mare pacat de adevaratii oameni de sport dar in mare isi merita soarta deoarece accepta tacit asemenea persoane care n-au nici o legatura cu sportul !!!!!!

  Raportează
 • postat de lucica Vineri, 11 Noiembrie 2011 21:25 Link la comentariu
  0
  0

  Mai Lucian nu vrei tu sa vii la DJST sa o faci pe arbitrul? Mai lasa salariatii in pace , ca nu inteleg de ce trebuie astia sa mai faca si greva foamei?! Cred ca au stare de voma permanenta cand vin la munca si o vad pe distinsa directoare.....

  Raportează
 • postat de toata lumea Vineri, 11 Noiembrie 2011 21:19 Link la comentariu
  0
  0

  Multumim celor care au luminat-o sa afle drumul spre Satu Mare , si daca tot nefericitii astia o asteapta sa faca treaba acolo, ii dorim succes si calatorie sprancenata! Dar te rugam mult , nu te razgandi si tai-o mai repede ! N-o sa planga nimeni dupa tine !

  Raportează
 • postat de ilenusha Vineri, 11 Noiembrie 2011 19:58 Link la comentariu
  0
  0

  D'APOI SA VINA LA NOI LA SATU MARE, SA FACA ORDINE, GEABA SE TOT PLANGHACESC ASTE PE AICI, DAR AVEM NEVOIE DE OAMENI CORECTI SI ASTA AM INTELES EU, CA DOAMNA ASTA, ESTE. Deci, o asteptam sa avem si noi un sef bun si corect. Domnisoara draga, ni mai repejor ... v-asteptam.

  Raportează
 • postat de ilenusha Vineri, 11 Noiembrie 2011 19:57 Link la comentariu
  0
  0

  D'APOI SA VINA LA NOI LA SATU MARE, SA FACA ORDINE, GEABA SE TOT PLANGHACESC ASTE PE AICI, DAR AVEM NEVOIE DE OAMENI CORECTI SI ASTA AM INTELES EU, CA DOAMNA ASTA, ESTE. Deci, o asteptam sa avem si noi un sef bun si corect. Domnisoara draga, ni mai repejor ... v-asteptam.

  Raportează
 • postat de Lucian Vineri, 11 Noiembrie 2011 14:41 Link la comentariu
  0
  0

  .propun ca toti angajatii sa intre in greva foamei pt. a sustine in masura posibilitatilor diverse aspecte sau masuri care ar putea fi luate in favoarea sau impotriva masurii care ar putea fi sau nu luate .principiul olimpismului sa guverneze si in acest context impartirea in doua tabere a angajatilor ar fi benefica.s.ar respecta principiul efectului cainelui lui pavlov si toata lumea ar avea de castigat..nimic nu s.ar pierde ,totul se va transforma.

  Raportează
 • postat de Lucian Vineri, 11 Noiembrie 2011 14:16 Link la comentariu
  0
  0

  nea Ionele directoarea este aproape necasatorita.Daca mata esti interesat pot sa.ti trimit numarul ei de telefon sau adresa de faceboock!P.S sunteti chiar domnul Iliescu ?.

  Raportează
 • postat de sportivul galatean Vineri, 11 Noiembrie 2011 14:10 Link la comentariu
  0
  0

  betivilor !sa va fie rusine !stati non -stop ,,tapeni,,,nu a.ti mai scos un sportiv de 15 ani.nu mai avem box,lupte ,baschet,handbal,mai nou nici volei la Galatisi voi va implementati la demiterea sefilor din sport.Sa va detaseze pe toti la Satu Mare.

  Raportează
 • postat de ionel iliescu Vineri, 11 Noiembrie 2011 14:01 Link la comentariu
  0
  0

  putin km sexi directoarea.nu cred ca ar trebui schimbata.ce stare are ?civila !.

  Raportează
 • postat de popescu ionut Vineri, 11 Noiembrie 2011 13:55 Link la comentariu
  0
  0

  paradoxul este ca si la pdl exista oameni care au habar de sport si nu.i vede nimenisi ar merge chiar la Sighet nu la Satu Mare.Nu va faceti iluzii.iluzorii.ha.ha.ha.

  Raportează
 • postat de Ionut Vineri, 11 Noiembrie 2011 12:58 Link la comentariu
  0
  0

  Dumnezeu nu doarme, ci da fiecaruia dupa cat merita. Cum nu are experienta in sport ? Sportul la orizontala sau in genunchi nu se pune ? Nu se transpira ? La cat a transpirat pe la partid cu toti, pana a transpirat cu cine trebuie... Traiasca partidul ! (PDL = Partidul De Labagii)

  Raportează
 • postat de un om Vineri, 11 Noiembrie 2011 12:18 Link la comentariu
  0
  0

  dar de chermezele facute acolo la djst de norocel si alte lichele din pdl nu spune nimeni? cu multa bautura si fetite la sauna. ei nu aveau baze sportive dar si-au facut sauna. sa vad acum unde isi mai face norocel ( edi vasilache...o lichea de pdl) chefurile.

  Raportează
 • postat de eduard Vineri, 11 Noiembrie 2011 11:39 Link la comentariu
  0
  0

  Eu sunt Satmarean de origine. Am si eu o rugaminte la cei care o cunosc: spuneti-ne si noua o singura realizare de a dumneaei. Una singura. Pai ce sa caute reclamangita asta la Satu Mare? Sa stea aici sa ii arunce mancarica cu prastia lui Norocel ca am auzit ca o sa aiba nevoie in scurt timp. Pastrati-o voi la Galati ca tot v-ati obisnuit cu ea.

  Raportează
 • postat de Ajutor Vineri, 11 Noiembrie 2011 11:27 Link la comentariu
  0
  0

  Mai bine ii improspatati memoria cotofenei cu drumul spre Tecuci...la casa dulce casa! Plangacioasa, plangacioasa dar are si umeri pe care sa planga...ca asta e: prost sa fii noroc sa ai! Fratilor nu ne-a plictisit, ne-a disperat fata lui tata!

  Raportează
 • postat de ionel Vineri, 11 Noiembrie 2011 10:53 Link la comentariu
  0
  0

  Ii sugeram sa-si ia si un contabil...stiti are mare nevoie sa-i faca calcul cata benzina are de consumat pana acolo, mititica. Sa mai consume si de la Satu Mare, ca la Galati a facut prapad. Deci sa nu fim rautaciosi si sa spunem ca nu-i buna la nimic!

  Raportează
 • postat de UN AJUTOR PT PLANGACIOSI Vineri, 11 Noiembrie 2011 10:15 Link la comentariu
  0
  0

  Haideti va rog sa ii dam o mana de ajutor acestei cotofene: Satu Mare se afla la granita cu judetele Bihor, Salaj si Maramures. Orasul Satu Mare are o populatie de aproximatv 115.142 locuitori si este resedinta si cel mai mare oras al judetului Satu Mare. RUTA: Galati-Tecuci-Bacau-P.Neamt-Bistrita-Baia Mare-SATU MAREEE.....si ai ajuns. HAI MAI REPEJOR CA NE-AI PLICTISIT PLANGACIOASA MICA CE ESTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de mihaela Vineri, 11 Noiembrie 2011 09:31 Link la comentariu
  0
  0

  d-na Directoare nici nu stie macar unde-i Satu Mare?! Explicabil ca la cat e de pregatita.... Oare de ce trebuie sa suportam toate fitele promovate de partid si rezolvate de tata, frate si prieteni?! Acum ca scapa Galatiul de retarda , e ok, dar ce-or face astia de la Satu Mare?! Cu ce or fi gresit ei saracii... Mai bine sa plece la Tecuci de unde a venit, zau nu mai chinuti oameni nevinovati care se chinuie sa-si faca munca...

  Raportează
 • postat de volei handbal baschet Vineri, 11 Noiembrie 2011 07:19 Link la comentariu
  0
  0

  In afara de reclamatii la Bucuresti vreau si eu sa stiu ce a mai facut aceasta fatuca? P e noi cei din sport ne-a tinut la usa si ne-a umilit. Fita sa stea acasa sa-si pape pensioara ca vad ca nu e buna de ore de dirigintie. Am luat legatura cu salariatii directiei. Va rog mult dle Dan sa o faceti si dvs. Era bucurie mare ieri acolo. Abia asteapta oamenii ziua de luni sa scape de asta. Despre acest lucru de ce nu scrie nimeni? Ar fi bine daca ar conta si parerea angajatilor cum s-a intamplat la teatru muzical, zbura de mult aceasta cucoana.

  Raportează
 • postat de Dan D Vineri, 11 Noiembrie 2011 06:37 Link la comentariu
  0
  0

  Care examen stimata doamna? Carnetul de partid si sustinerea lui Toader conteaza la aceste asazise examene.
  Cand la conducerea acestor institutii nu se vor mai afla membrii de partid, da, atunci abia putem spune ca examenele se sustin corect.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.