Negocieri avansate cu investitori puternici pentru preluarea Oţelului

Negocieri avansate cu investitori puternici pentru preluarea Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din retur, echipa campioană va avea noi acţionari * Este în derulare un audit financiar la club, pasul premergător operaţiunii de cedare-preluare a acţiunilor

Nimic nu pare să mai împiedice intrarea echipei de fotbal Oţelul Galaţi într-o altă eră a existenţei sale, desprinderea de Combinatul ArcelorMittal şi intrarea sub patronajul unor oameni de afaceri potenţi, care să vină cu investiţii substanţiale pentru dezvoltarea clubului.

Operaţiunea a fost declanşată în luna septembrie, atunci când cei din fruntea ArcelorMittal Galaţi l-au mandatat pe Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, să găsească investitori la echipă. „De felul în care gestionăm acest moment depinde viitorul clubului. Este vorba de atragerea de acţionari adevăraţi, care să bage bani la echipă. Negocierile pornesc de la un plan de dezvoltare pe cinci ani”, afirma Marius Stan.

Tratativele au avansat foarte mult, surse din conducerea Combinatului afirmând că este foarte posibil ca schimbarea acţionariatului să fie parafată curând, cel târziu până la sfârşitul lunii viitoare.

De altfel, în acest moment la club se derulează un audit financiar, operaţiune care precede orice acţiune serioasă de cedare-preluare a unei societăţi, ceea ce confirmă că negocierile sunt aproape de finalizare. Totul se desfăşoară cu o discreţie maximă, punctele de vedere oficiale despre stadiul tratativelor lipsind cu desăvârşire. „Deocamdată, nu pot să ofer nicio informaţie, nu sunt mandatat să vorbesc pe această temă”, a spus sec Marius Stan.

Iată cine vrea să preia Oţelul!

Printre principalii oameni de afaceri interesaţi să investească în FC  Oţelul se află Radu Călin şi Dan Grigore Adamescu. Primul dintre ei, acţionar majoritar al Companiei Mobilis şi fost investitor la Politehnica Iaşi, este prieten cu Marius Stan şi un apropiat al echipei gălăţene. Spre deosebire de alţi afacerişti a căror implicare în fotbalul românesc se face cu tam-tam mediatic, Radu Călin a preferat discreţia, cel puţin până acum. „Radu Călin este o soluţie foarte bună. El este prietenul meu şi al Oţelului”, spunea Marius Stan despre unul dintre potenţialii viitori acţionari ai Oţelului.

În ceea ce-l priveşte pe Dan Grigore Adamescu, aceste este unul dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din România, el fiind plasat pe locul patru în Topul Forbes 500 al celor mai bogaţi români, ediţia 2011, cu o avere estimată la 900 de milioane de euro. Apropierea sa de Oţelul Galaţi este dovedită de faptul că echipa se cazează mereu în Bucureşti la Hotelul "Intercontinental", unde Adamescu este acţionar, dar şi de faptul că numele companiei de asigurări pe care o deţine -  Astra Asigurări, este inscripţionat pe tricourile campionilor României.

 

Dan Grigore Adamescu şi Radu Călin

Pe lângă cei doi, printre principalii acţionari este foarte posibil să se numere şi un om de afaceri din străinătate, conform unor surse din interiorul combinatului.

Citit 4821 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2011 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.