Decalogul lui Dorinel: „Totul vă este permis, dar…”

Decalogul lui Dorinel: „Totul vă este permis, dar…”
Dorinel Munteanu i-a pupat pe jucătorii săi la despărţirea de antrenamentele din 2011. În ianuarie, după vacanţă, îi aşteaptă însă la fel de pregătiţi de competiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul Oţelului n-a plecat în concediul de iarnă fără să le traseze jucătorilor săi sarcinile pentru perioada de repaus * „Suntem liberi până pe 9 ianuarie!”, au exclamat roş-alb-albaştrii, însă este vorba despre o libertate controlată * Costin, Paraschiv şi compania au primit ordinele tehnicianului pe o coală de hârtie

Regimul Dorinel Munteanu, intrat pe cel de-al treilea an, dă roade la Oţelul deoarece nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Înainte de a pleca fiecare în locul din care se trage, fotbaliştii grupării gălăţene au primit câte o foaie A4, realizată pe computer, cu antetul clubului, un veritabil decalog pentru cele două săptămâni şi ceva de relaş. La prima vedere pare o încălcare a dreptului de a petrece cum îţi doreşte inimioara, însă Neamţul pune punctul pe i încă din startul listei de „legi” care nu trebuie tratate cu dezinteres.  

Iată legile Neamţului!

1. „Totul vă este permis, dar nu totul vă este de folos.” Citatul din Sfânta Scriptură este aşezat în pagină ca un moto care mereu le sare în ochi sportivilor.

2. „Respectă-ţi regimul de viaţă!” Cu alte cuvinte, alimentaţia şi odihna nu trebuie să suporte prea multe modificări.

3. „Nu uita că faci performanţă!” Acesta este mai mult un sfat generalisim, un fel de al doilea moto.

4. „Permite-ţi orice, fără exagerări!” Se poate spune că se repetă legea a doua, dar repetiţia este – nu-i aşa? – mama învăţăturii.

5. „Perioada de repaus să nu treacă de jumătatea vacanţei, 28.12.2011!” Carevasăzică, repausul propriu-zis ţine cel mult nouă zile!

6. „În perioada a doua a vacanţei, pentru a menţine condiţia fizică la un anumit nivel, vă sugerez alergări de tipul oxigenare-capilarizare, minimum 25 de minute.” Este limpede că şi în ziua de Revelion, roş-alb-albaştrii sunt nevoiţi să transpire. Şi nu numai la dansul nopţii dintre ani.

7. „Vă recomand tenis cu piciorul, tot pentru condiţia fizică.” Fotbaliştii, indiferent ce ar mânca de Sărbători, trebuie să-şi păstreze mobilitatea.

8. „De asemenea, puteţi juca fotbal pe teren redus, dar fără competiţie!” Cum riscul accidentărilor este extrem de ridicat pe spaţiile sintetice, mini-fotbalul cu miză este strict interzis!

9. „Faceţi exerciţii pentru mobilitate, supleţe, stretching, abdomene!” Sportivii de la Oţelul desfăşoară o vacanţă activă, altfel pe 9 ianuarie, la reunire, nu vor avea viaţă uşoară cu Dorinel.

10. „Atenţie la greutate! Amenda este de 500 de euro.” Orice alt comentariu este de prisos.

Pot exista modificări, deci telefoanele rămân deschise

Munteanu le-a explicat campionilor României şi programul de pregătire a sezonului de primăvară, în plan figurând trei cantonamente (unul la munte, în România, două peste hotare). Există şi trei zile libere, specificate încă de pe acum de către antrenorul Oţelului: 23 ianuarie, 5 februarie şi 17 februarie 2012. Totuşi, nimeni nu se poate culca pe-o ureche cu acest program în mapă. Fostul internaţional îi anunţă, în aceeaşi coală de hârtie, că există posibilitatea modificării programului, eventualele schimbări urmând să fie anunţate telefonic.

 

Citit 3631 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2011 23:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.