Sîrghi, ofertat din China!
Foto: Foto: Sorin Pană

Sîrghi, ofertat din China!
Cristian Sîrghi este la un pas de a se despărţi de Oţelul Galaţi, club cu care a câştigat două trofee, campionatul Ligii I şi Supercupa României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apărătorul care îşi va încheia în ianuarie 2012 contractul cu gruparea campioană a României are multe variante de a-şi continua cariera la un nivel foarte bun * „Nu vreau la Dinamo, aşa cum s-a scris, există posibilitatea să joc la alte formaţii din ţară, dar nu exclud varianta de a pleca în străinătate, chiar în China”, declară, în exclusivitate, pentru „Viaţa Liberă” fundaşul Cristian Sîrghi

Acum două luni de zile n-ar fi avut curaj să pună condiţii. Nu mai jucase de multă vreme şi se temea să nu clacheze, să nu i se spună că inactivitatea l-a tras iremediabil în jos. „Nu eram într-o situaţie psihică bună, aşa se întâmplă când prinzi doar banca de rezerve, dar mi-am spus că trebuie să reuşesc”, povesteşte fotbalistul Cristian Sîrghi, devenit apoi erou al Oţelului în două partide extrem de importante. Campioana nu reuşea să se adune, iar fundaşul central de 25 de ani a punctat de două ori, cu FCM Tg. Mureş şi cu Gaz Metan Mediaş, aducând şase puncte esenţiale. Absenţa de pe gazon a fost înlocuită şi cu prezenţe în Liga Campionilor, roş-alb-albastrul din defensivă încheind anul 2011 pe cai mari. Sîrghi se află însă la final de contract cu gruparea-fanion a Galaţiului, pe 16 ianuarie 2012 el redevenind proprietatea clubului Politehnica, asociaţie sportivă care activează în Liga a III-a. „Când am fost transferat de Oţelul, acum cinci ani, s-a stipulat în contract că dacă nu voi fi vândut mai departe, revin la Poli Galaţi. E exclus totuşi să joc acolo”, comentează Cristian.  

„Mi-ar părea rău să plec, dar asta-i viaţa”

Sportivul dunărean încă nu ştie ce va face, dar exclude categoric pista Dinamo. „S-a mai scris că ar urma să ajung acolo, dar nici vorbă să mă duc în Şoseaua Ştefan cel Mare. Nu vreau, pur şi simplu. La alt club din Bucureşti? Posibil, dar am oferte şi de la alte echipe din Provincie”, spune Sîrghi care aşteaptă o ultimă ofertă şi de la Oţelul. „Probabil că săptămâna viitoare voi şti pe ce drum trebuie s-o apuc. Mi-ar părea rău să plec, mai ales că sunt gălăţean, şi e greu să pleci de acasă, dar asta este viaţa fotbalistului. La un moment dat trebuie să pleci. N-am luat nicio decizie, se poate să rămân şi sub comanda lui Dorinel Munteanu”, mai spune cel care a ajuns la cinci goluri în şase sezoane de Liga I.

Are căutare şi în Occident

„Ne dorim să continuăm cu Sîrghi, îi vom face şi o ofertă în acest sens. Sperăm să rămână la noi”, declară Marius Stan, directorul general al campioanei României, însă Oţelul trebuie să se lupte acum şi cu tentaţia stoperului de a merge peste hotare. „Am oferte şi din străinătate, dintr-un campionat occidental, şi una de departe, din China. Din punct de vedere financiar ar fi foarte bine, dar este totul altfel acolo. Am văzut că piaţa fotbalistică din China este în progres, şi Anelka a ajuns acolo, e posibil s-o facă şi Drogba. Nu ştiu ce va fi”, afirmă pentru „Viaţa Liberă” unul dintre cei mai buni elevi ai Neamţului în toamna lui 2011.

Citit 2005 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.