Oţelul ia trei fotbalişti străini - Vezi aici care sunt aceştia!

Oţelul ia trei fotbalişti străini - Vezi aici care sunt aceştia!
Bosniacul Nermin Haskici (stânga) a marcat şase goluri în sezonul de toamnă pentru Slavia Sarajevo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii se vor reuni astăzi, la ora 11.00, într-un context neobişnuit: în curtea arenei din Ţiglina III se vor afla nu mai puţin de opt jucători ex-iugoslavi * Pe lângă cei existenţi, clubul dunărean îi aduce fără bani pentru cel puţin şase luni de zile pe Djokovici (mijlocaş dreapta), Trujici (mijlocaş ofensiv, atacant) şi pe Haskici (vârf de atac) * În probe se va afla şi Vali Munteanu, de la FCM Dunărea *

Bună ziua se va da în sârbească la reunirea lotului „oţelar”, acţiune programată astăzi, la ora 11.00, pe arena „Oţelul”. Conducerea clubului local a ajuns ieri la o înţelegere cu Teleoptik Zemun şi Slavia Sarajevo pentru aducerea a trei jucători de atac, toţi tineri şi care momentan nu costă nici măcar un leu. Alexandar Djokovici, un nume împovărător, fanii tenisului ştiu de ce, Nikola Trujici şi Nermin Haskici completează lista bărbaţilor din spaţiul ex-iugoslav care-şi iau leafa de la campioana României. Este vorba despre Perendija, Grahovac, Punosevac, Ljubinkovici şi Enes Sipovici, şi el revenit după o perioadă de împrumut la Petrolul Ploieşti.

Doi dintre străinii care vor călca azi în premieră pragul Oţelului au fost crescuţi la Academia lui Partizan Belgrad, Djokovici şi Trujici, gruparea de la care vin la Galaţi, FK Teleoptik, aflându-se în proprietatea puternicului brand de la Belgrad. „Sunt ai Partizanului, i-am urmărit de anul trecut şi au calităţi bune. Rămâne să ne demonstreze că merită să rămână şi după cele şase luni în tricoul Oţelului”, comentează directorul general Marius Stan aducerea unei noi tranşe de sârbi.

„Haskici e nebun ca Antal”

Dintre pifanii vorbitori de limbă sârbă, Haskici trebuie să treacă de probe, adică de cele trei cantonamente de iarnă. „Apoi, dacă va rămâne, îi vom negocia preţul de cumpărare”, adaugă Stan, tot în probe urmând să vină de astăzi şi gălăţeanul Valentin Munteanu, de la FCM Dunărea. Conform statisticilor, Trujici şi Djokovici au prins naţionala sub 19 ani a Serbiei, iar Haskici a fost coleg cu Enes Sipovici la reprezentativa de tineret a Bosniei-Herţegovina. I-am cerut o părere despre noul vârf al Oţelului: „Am jucat cu el în naţională un meci, cu Polonia. Este un atacant bun, e cam nebun, dar în sensul pozitiv, adică aleargă după minge cum o face Antal. E nebun ca el! Nu există minge pierdută pentru Nermin.”  

Cine sunt nou-veniţii?


Alexandar Djokovici – sârb, 20 de ani, joacă mijlocaş/atacant dreapta, vine de la FK Teleoptik Zemun. Din cauza unei accidentări, a prins în acest sezon şapte meciuri, înscriind două goluri. Siteul www.transfermarkt.de îl cotează la 250.000 de euro.

Nikola Trujici – sârb, va face 20 de ani în aprilie, este mijlocaş ofensiv, dar poate apărea şi în atac. Aflat în proprietatea lui Teleoptik, vine după un împrumut în prima ligă, la FK Smederevo (12 jocuri în campionatul curent, niciun gol). Cotat de portalul german la 300.000 de euro.


Nermin Haskici – bosniac, 22 de ani şi jumătate, atacant central, vine de la Slavia Sarajevo. A înscris şase goluri în cele 15 partide bifate în stagiunea 2011-2012, cotat la 450.000 de euro.


Valentin Munteanu – român, 22 de ani, atacant de flanc drept, aparţine de FCM Dunărea Galaţi, vine în probe. Are 13 meciuri în toamnă, cu două goluri.


Citit 2313 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2012 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.