Hochei: CSM Dunărea s-a calificat în barajul pentru semifinalele Ligii Naţionale

Hochei: CSM Dunărea s-a calificat în barajul pentru semifinalele Ligii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Hocheiştii gălăţeni s-au impus fără probleme în cele două jocuri cu Progym Gheorgheni, ultimele din faza premergătoare barajului

Echipa gălăţeană CSM Dunărea a confirmat statutul de favorită în cele două meciuri cu Progym Gheorgheni, disputate sâmbătă şi duminică la Galaţi în cadrul grupei de calificare la baraj din Liga Naţională de hochei, câştigând ambele dispute fără nicio emoţie.

În primul joc, cel de sâmbătă, conturile au fost încheiate repede, încă din prima repriză. Attila Kanya a profitat de prima superioritate numerică din acest meci şi a deschis scorul, apoi au urmat două goluri semnate de Tanko şi unul de Martin Baron, astfel că în minutul 15 scorul era 4-0 şi soarta disputei pecetluită. Cam la fel s-au derulat lucrurile şi în repriza secundă, Dunărea mărindu-şi avantajul prin reuşitele lui Baron, Geru şi Tanko. În ultima „treime”, pornită de la scorul de 7-0, gălăţenii s-au relaxat şi au permis adversarilor să înscrie de două ori: 7-2, scor final.

În jocul de duminică, Progym a sperat doar până spre finalul primului act. Geru a deschis scorul, iar oaspeţii au egalat prin Szocs (min. 10) şi au rezistat până în minutul 17, când Benadik a punctat pentru 2-1. Gavac şi Geru au mai înscris pentru Dunărea în a doua parte, tot două goluri reuşind gazdele şi în repriza a treia, prin Geru şi Boris Ruzicka, pentru a duce scorul final la 6-1.

Victorioasă şi în cealaltă dublă din această fază a LNH, cu Sportul Studenţesc, CSM Dunărea a câştigat grupa de calificare. Formaţia gălăţeană, alături de Progym, a obţinut astfel accesul la barajul de calificare în semifinale, fază a LNH în care intră în competiţie Steaua Bucureşti şi Corona Braşov. Trei dintre cele patru echipe vor obţine calificarea, în semifinale fiind direct admisă SC Miercurea Ciuc, din postura de cea mai bine clasată echipă din România în Liga Mol.

Îi aşteaptă o lună infernală

Barajul se va juca în sistem campionat, cu două tururi şi două retururi. Va fi o perioadă extrem de solicitantă pentru hocheişti, care vor avea de susţinut 12 partide într-o lună, câte trei pe săptămână, programate în zilele de marţi, vineri şi duminică.

CSM Dunărea, care are ca obiectiv accesul în primele patru echipe ale LNH, va juca după următorul program: acasă cu Corona Braşov (24 ianuarie), în deplasare cu Steaua (27.01), deplasare cu Progym (29.01), deplasare cu Corona (31.01), acasă cu Steaua (3 februarie), acasă cu Progym (05.02), acasă cu Corona (14.02), deplasare cu Steaua (17.02), deplasare cu Progym (19.02), deplasare cu Corona (21.02), acasă cu Steaua (24.02), acasă cu Progym (26.02).

Citit 797 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2012 23:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.