Sergiu Costin: „Cel mai mult mi-a plăcut în tren!”
Foto: Foto: Dănuţ Lungu

Sergiu Costin: „Cel mai mult mi-a plăcut în tren!”
Sergiu Costin, un munte de seriozitate pe teren, cu munţii din Antalya în decor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Interviu cu Sergiu Costin la aproape o lună de zile de la plecarea în stagiile de pregătire de peste hotare * Fundaşul de 34 de ani al „oţelarilor” a prins în această perioadă şi 40 de ore în deja celebrul tren al groazei *

Dar de ce cu mine? Astfel mi-a răspuns iniţial Sergiu Costin la rugămintea de a realiza un interviu despre stagiile de pregătire din această iarnă, perioadă fără precedent în epoca modernă a Oţelului. S-a scuzat, în glumă, că nu i-a crescut părul şi că nu va da bine în faţa aparatului de fotografiat, iar pe timpul dialogului înregistrat pe reportofon a păstrat un ton vioi, pigmentat cu poante de notat în carneţel. Merge pe 34 de ani şi joacă la Galaţi din 2006, timp în care a prins Intertoto, Cupa UEFA, două trofee şi Liga Campionilor. Are CV beton!

„Te saturi, dar decât să faci în sală…”

- Sergiu, ai mai trăit o perioadă atât de lungă de pregătire?

- Nu, este pentru prima dată când fac patru cantonamente într-o iarnă. De fapt, nici vara nu mi s-a mai întâmplat asta. Dar ne-am consolat cu gândul că în ţară oricum nu se putea face nimic din punct de vedere fotbalistic şi atunci e mai benefic să rămâi acolo unde sunt condiţii bune. Chiar dacă sunt mai multe stagii, e benefic pentru pregătire.

- Din punct de vedere psihic este OK, vă încurajaţi reciproc?

- Este, într-adevăr, greu, te saturi la un moment dat, dar n-ai ce face. În ţară am fi făcut antrenamente în săli sau în alte părţi care n-au nicio legătură cu performanţa, cu pregătirea adecvată.

- S-a simţit saturaţia asta în meciul de sâmbătă, cu OFK Belgrad sau care a fost cauza eşecului?

- Nu ştiu cum să spun, probabil că este o încărcătură psihică greu de gestionat, dar în mod normal acum trebuie să începem să ne concentrăm ca pentru campionat. Dar este o perioadă foarte lungă de pregătire, deci nu-mi fac probleme. Sunt convins că motivaţia o vom găsi mai mare în campionat, acum e normal să mai fie probleme. Au fost foarte multe meciuri, o perioadă foarte lungă de pregătire, dar va fi în regulă când se va da startul la meciurile oficiale.

Experienţa de groază, la trecut

- Aveţi nevoie de un restart, iar revenirea acasă poate fi declicul?

- Da, normal, dar gândeşte-te că începe campionatul şi atunci trebuie să fim sută la sută concentraţi, atunci se va juca pe puncte. Acum, în psihicul nostru e altceva, te gândeşti în primul rând să nu te accidentezi, mai ales că avem şi două-trei cazuri nefericite petrecute în această iarnă.

- În ce loc ţi-a plăcut cel mai mult în iarna asta? În Poiană, Cipru, Spania sau aici, în Turcia?

- Ha, ha, în tren! (râde cu poftă) Acolo a fost cel mai plăcut, a fost cea mai frumoasă amintire! Să nu uităm că am şi această experienţă în acest început de 2012! Acum, serios, au fost locuri OK peste tot şi pot spune că şi vremea a ţinut cât de cât cu noi. În Cipru a fost bine, altă dată erau vânturi puternice acolo, şi în Spania a fost în regulă, acum văd că şi aici, în Antalya, s-a mai potolit vântul şi s-a făcut mai cald. Cred că este o pregătire benefică, doar că puţin cam lungă.

„Ne putem vedea, nu şi atinge!”

- Cu familia cum ţii legătura? Colegii tăi spun că ai descoperit o aplicaţie pe telefon prin care îi vezi perfect pe cei dragi…

- Da, măcar ne mai putem vedea, însă nu ne putem atinge! Asta-i viaţa noastră, a fotbaliştilor, pentru asta suntem plătiţi şi asta trebuie să facem. Trebuie să acceptăm şi compromisuri d-astea, oricum familiile ne aşteptă cu drag înapoi.

- Câte stagii de pregătire va mai prinde jucătorul de fotbal Sergiu Costin?

- Ha, ha, mă pot lăuda cu iarna asta! Am patru cantonamente, de ca şi cum aş fi făcut încă doi ani. Îmi doresc cât de multe să fie, mă simt bine, sper să fiu sănătos. Nu ştiu cât mă mai suportă lumea, dar eu simt că mai pot.

Citit 2382 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.