0-1 cu OFK Belgrad / Grahovac? Nu, Bravo-vac!
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Antalya, Turcia)

0-1 cu OFK Belgrad / Grahovac? Nu, Bravo-vac!
„Oţelarii” au fost de nerecunoscut în testul de sâmbătă, cu OFK Belgrad
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campioana României a fost depăşită clar de locul 7 din Serbia în cel de-al nouălea amical al iernii, portarul bosniac limitând proporţiile scorului prin câteva parade * În minutul 90, pe fondul unei tresăriri de orgoliu, „oţelarii” au ratat egalarea prin Paraschiv


OŢELUL GALAŢI – OFK BELGRAD 0-1 (0-1)

Meci amical disputat sâmbătă în Antalya, Turcia;

A marcat: Popovici 31’;

OŢELUL: Grahovac – Cojoc (46’ Râpă), Sîrghi (46’ Costin), Perendija, Ilie (68’ Ljubinkovici) – Neagu (46’ Antal), Filip (63’ Viglianti), Giurgiu (68’ Paraschiv) – Iorga, Punosevac (46’ Pena), Stromajer (54’ Buş). Antrenor: Dorinel Munteanu.


Râul, ramul, toate erau cu tabăra română pe tărâm turcesc în testul de alaltăieri, vântul bătând în prima repriză cu forţă spre buturile sârbeşti. Aproape orice degajare pe sus a ex-iugoslavilor întorcea balonul la origini, dar nici asta n-a putut stopa nervul de competiţie al lui OFK Belgrad. În schimb, Oţelul a avut cele mai slabe 45 de minute din întreaga perioadă de pregătire: un şut la poartă al lui Stromajer (35’), o cădere în careu a lui Punosevac la care s-a solicitat penalti (40’) şi un corner în chiar ultimul minut al reprizei întâi.

De partea cealaltă, formaţia de locul şapte din ţara aflată la sud-vest de noi a simţit miros de „sânge” şi a ratat şanse importante în minutele 17, 18 şi 21, de fiecare dată un vorbitor de limbă sârbă, bosniacul Grahovac, având intervenţii de medic de urgenţă! Bravo-vac, aşa cum ar merita să i se spună după acest joc, n-a mai avut ce face şi în minutul 31, când golgheterul Popovici a trimis o rachetă de la 25 de metri, mingea a lovit transversala şi a mers la odihnă, în aţe. Nervos la culme, Dorinel Munteanu a ţinut o şedinţă furtunoasă la pauză, la fel se întâmplase şi la meciul cu Orihuela, ultimul din Spania. Dar atunci se jucase ceva şi până la urmă a venit victoria. Sâmbătă însă, în ciuda tresăririi de orgoliu, care putea fi materializată prin Antal (85’) şi Paraschiv (90’), scorul final a fost defavorabil.

„Contează doar oficialele”

Grahovac a scos şi în minutul 81 o minge grea, când deja vântul se potolise. „Nu contează rezultatele din amicale, ele sunt importante doar în oficiale. Oricine poate prinde o zi mai proastă”, a comentat ieri mijlocaşul Liviu Antal care a fost contrat de câteva ori destul de dur de adversari, majoritatea cu constituţie de baschetbalişti şi cu atitudine de Strâmbă-Lemne. 

Posibile explicaţii pentru prestaţia de sâmbătă

1. Echipa pare obosită din punct de vedere psihic, unii dintre elevii lui Dorinel Munteanu fiind departe de cei dragi de aproape o lună de zile.

2. Având deja trei exemple nefericite în această iarnă, Didi, Frunză şi Benga, spiritul de conservare nu le dă voie să bage osul ca în meciurile oficiale. De fapt, a te accidenta în amicale este cel mai frustrant moment pentru un jucător de fotbal.

3. Unii dintre jucători acuză încă oboseala de pe urma acumulărilor fizice de la munte şi din celelalte două stagii de peste hotare, nou-venitul Stromajer, de pildă, fiind încă depăşit de stilul de pregătire de la Oţelul.

4. Roş-alb-albaştrii s-au mobilizat foarte bine în compania liderului din Polonia, Slask Wroclaw, şi a campioanei Cehiei, Viktoria Plzen, nereuşind să aibă aceeaşi motivaţie şi în faţa echipelor de mijlocul clasamentului.

Arbitru cu pantofi în picioare


Jocul s-a desfăşurat pe noua arenă din Antalya, aflată încă în construcţie. Dacă la români înainte se face „coaşca” şi abia apoi gazonul – metodă proastă! – la turci e altfel. Iarba este utilizabilă, chiar dacă suprafaţa e cam tare, şi abia apoi se încheie lucrările de la tribune. Aici ar urma să joace formaţia din Superliga turcă Antalyaspor.

Unul dintre arbitrii meciului cu OFK Belgrad a avut pantofi de plimbare în picioare, amuzându-i pe unii dintre jucătorii Oţelului. Nivelul arbitrajului a fost la fel de caraghios în anumite momente, „cavalerii” greşind în defavoarea ambelor tabere.

 

Citit 1330 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.