Cupa şi un nou titlu, ţintele Oţelului la restartul competiţional
Foto: Foto: Sorin Pană

Cupa şi un nou titlu, ţintele Oţelului la restartul competiţional
Dorinel Munteanu priveşte cu optimism spre primele locuri ale clasamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pe Dorinel Munteanu nu-l sperie distanţa care-i separă echipa de primul loc al Ligii I: „Luptăm şi recuperăm cele nouă puncte” * Urmează două săptămâni decisive pentru viitorul apropiat al Oţelului: meciurile de campionat cu Chiajna şi Ceahlăul şi cel din sferturile de finală ale Cupei României, de la Galaţi, cu FC Vaslui *

Optimism total în tabăra campionilor înaintea primul meci oficial din 2012, cel programat luni seară, la Chiajna, contra Concordiei, în etapa a 19-a din Liga I. Se întorc în iarbă din postura celor care vor să-şi apere titlul de campioană, deloc speriaţi că se află doar pe locul V în clasament, la nouă puncte în urma liderului. „Chiar dacă suntem la nouă puncte distanţă de primul loc, avem datoria să luptăm şi să recuperăm această diferenţă. Acesta ne este obiectivul, ne-am pregătit foarte bine şi putem să-l îndeplinim”, a declarat, ieri, antrenorul Dorinel Munteanu.

Cu plăţile la zi

Printre argumentele Neamţului se numără şi liniştea pe care o dă echipei faptul că nu există restanţe financiare către jucători. „Suntem cu plata salariilor şi a primelor la zi, un aspect foarte important. Jucătorii au un singur lucru de făcut, să se sacrifice pentru a se bucura la final la fel ca vara trecută”, a precizat Munteanu. Antrenorul a adăugat că, în cazul în care se va reuşi reeditarea performanţei din campionatul trecut, plus cucerirea singurului trofeu intern care lipseşte din vitrina clubului - "Cupa României", jucătorii vor avea parte de prime de obiectiv record: „Sunt convins că vom avea cele mai mari prime din ţară la atingerea obiectivului - campionatul şi cupa”.

Cu Chiajna, la victorie

„Este clar că urmează o perioadă extrem de importantă pentru noi”, a mai spus Dorinel Munteanu în conferinţa de presă de ieri, vorbind despre cele trei meciuri pe care le are programate în următoarele două săptămâni. Este vorba de primele două jocuri de campionat, cu Concordia Chiajna în deplasare (5 martie, ora 20.30) şi cu Ceahlăul - pe teren propriu (10 martie, ora 19.00), considerate cu caracter decisiv atât timp cât din ele trebuie scos maximum de puncte pentru a se mai putea spera la recuperarea ecartului faţă de primele clasate. Apoi va urma cel de-al treilea joc cu miză cât toată gheaţa de pe Dunăre, duelul într-o singură manşă de la Galaţi (15 martie), cu FC Vaslui pentru accesul în semifinalele "Cupei României" şi continuarea drumului spre acest trofeu.

Tocmai de aceea, deşi în general spune că un egal înseamnă un punct câştigat, antrenorul Dorinel Munteanu a precizat că în situaţia de acum nu poate fi mulţumit decât cu maxim de puncte din meciul de la Chiajna, la fel ca în cazul celui de la Galaţi, cu Ceahlăul. „Orice punct luat este benefic, dar nu şi în contextul de acum, deci avem alte obiective decât un meci egal la Chiajna. Orice punct pierdut în aceste prime două meciuri ne-ar îndepărta rău de atingerea obiectivului”, a adăugat Munti.

Citit 2080 ori Ultima modificare Vineri, 02 Martie 2012 23:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.