Naufragiu: Oţelul, pe Costa Concordia!
Foto: Foto: Sorin Pană

Naufragiu: Oţelul, pe Costa Concordia!
Unde-i mingea? Cam asta-i întrebarea după primul meci oficial pe 2012 al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campioana României şi-a încheiat aseară croaziera spre un nou titlu de campioană, tentativa de a prinde din nou laurii Ligii I eşuând în mod neaşteptat lângă Bucureşti * Concordia a aruncat peste bord nu numai punctele de aseară, ci şi un jucător important al Oţelului, pe Ilie, eliminat în chiar ultimul minut pentru un gest nesăbuit *


CONCORDIA CHIAJNA – OŢELUL GALAŢI 1-0 (0-0)

Meci disputat aseară în etapa a XIX-a a Ligii I;

Stadionul „Concordia” – 2.000 de spectatori;

A marcat: Dinu 65’;

Cartonaşe galbene: Muzac 23’ / Giurgiu 19’, Antal 48’, Ilie 76’, Perendija 87’;

Cartonaş roşu: Ilie 90’;


Echipele utilizate:

CONCORDIA: Baruch – Ad. Popa II (64’ Krumov), Mamele, Bratu, Guilherme – Muzac, L. Filip – Dos Santos (75’ Ad. Popa I), Dinu (81’ Mihalcea), V. Munteanu – Rocha. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Costin, Ilie – Neagu (69’ Stromajer), I. Filip, Giurgiu – Antal (81’ Buş), Pena, Iorga (69’ Paraschiv). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Augustus Constantin – Eduard Ungureanu, Paul Dimancea.


Titanicul este istorie, temă de bancuri, vezi celebra poantă „Să ai noroc, că sănătate aveau şi cei de pe celebrul vas scufundat la începutul secolului trecut”. Mai nou se vorbeşte despre Costa Concordia, nava de croazieră care a eşuat în luna ianuarie pe Mediterană. Oţelul Galaţi, campioana României la fotbal, a împrumutat aseară o idee din tragedia care ne serveşte drept metaforă: s-a răsturnat peste bord dintr-o croazieră prea nebună pentru startul lamentabil din 2012! În ciuda declaraţiilor de preamărire, că se va urmări câştigarea unui nou titlu de campioană, gruparea roş-alb-albastră a eşuat mai repede decât ne-am fi aşteptat. A fost un 0-1 ruşinos în fieful Concordiei, o nou-promovată şi probabil o viitoare participantă la matineu, în ciuda TIR-ului de jucători aduşi în această iarnă. Cu nişte brazilieni no-name şi cu o mână de refuzaţi de prin Liga a II-a, trupa de lângă Bucureşti a avut mai multe ocazii de gol decât gălăţenii şi parcă a jucat şi mai spectaculos. 

Penalti refuzat „oţelarilor”

Echipa lui Dorinel a contat mai mult în prima repriză, când a ratat incredibil prin Antal (4’), şi ar fi meritat o lovitură de la 11 metri la henţul în careu al lui Bratu (22’). În rest, şansele de gol ale dunărenilor au fost foarte rare, finalul, după marcarea singurei „boabe” a partidei, fiind confuz, fără şansele de poartă scontate care ar fi putut salva măcar un punct. Altfel, golul Concordiei a picat după o minge pierdută de Neagu în terenul advers, cu Rocha care a trecut de Costin şi a centrat în faţa porţii, unde Dinu, până mai ieri un neica-nimeni, a împins chişca în aţe (65’).

Ilie, eliminat în minutul 90

Eşecul de la Chiajna a fost completat de un gest incredibil al lui Silviu Ilie. În chiar ultimul minut de joc, fundaşul stânga, şicanat de un adversar, l-a lovit cu talpa pe acesta şi a fost trimis direct la vestiare de arbitrul Augustus Constantin. Pentru acest lucru, Ilie va primi cel puţin două etape de suspendare!

Citit 2249 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.