Deşteaptă-te, Oţelule!
Foto: Foto: Sorin Pană

Deşteaptă-te, Oţelule!
Antal (la minge) şi compania au pierdut zece puncte în meciurile cu nou-promovatele în sezonul curent de Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia lui Dorinel Munteanu a ieşit din calculele pentru titlul de campioană din cauza unor boroboaţe care s-au repetat de prea multe ori în acest sezon * Partidele cu echipele proaspăt apărute în Liga I au lovit din plin campioana României, existând riscul să fie ratată prezenţa la vară în cupele europene *


În ciuda statisticii, care îi dădea Oţelului aripi pentru primul meci din noul an competiţional (n.r. – erau deja zece ani fără eşec la start), gruparea roş-alb-albastră a terminat jocul de la Chiajna agonizând. Echipa ilfoveană, care a strâns doar 14 puncte în 19 etape, se poate lăuda că patru dintre ele i-au fost smulse campioanei în exerciţiu. După 0-0 în tur, la malul Dunării, a urmat înfrângerea cu 1-0 de luni seară care potenţează o afecţiune greu de diagnosticat: duelurile cu nou-promovatele sunt un faliment total pentru gălăţeni, nu mai puţin de zece puncte fiind ratate în aceste confruntări disproporţionate doar pe hârtie. Oţelul a pierdut puncte importante cu Petrolul Ploieşti (1-2 la Buzău, în etapa I), CS Mioveni (0-0, la Galaţi, în etapa a VIII-a) şi Concordia Chiajna (0-0, la Galaţi, în etapa a II-a, şi 0-1 la Chiajna, în etapa a XIX-a). Cu victorii în aceste meciuri, elevii lui Dorinel Munteanu s-ar fi situat pe poziţia a treia în clasament, cu 41 de puncte, două mai puţin decât liderul Dinamo Bucureşti. Şirul jocurilor cu garnituri venite de la matineu continuă sâmbătă, 10 martie, când la Galaţi va veni Ceahlăul Piatra-Neamţ, iar o nouă ieşire în decor ar pune în pericol calificarea în competiţiile europene, situaţie care mai poate fi redresată printr-un parcurs impecabil în Cupa României.   

„Prostia ne-a costat”

Antrenorul Dorinel Munteanu, foarte tulburat de eşecul de lângă Bucureşti, a declarat că este conştient de faptul că locul întâi este istorie. „Ca joc, ca atitudine şi ca determinare, cred că echipa a uitat că a început campionatul. Mă doare această înfrângere, ne depărtează de un nou vis. Am suferit foarte mult, jucătorii mei trebuie să se trezească pentru că am început deja campionatul. Voi discuta cu ei pentru că am avut mare încredere în echipă, dar m-au dezamăgit. Este prostia noastră, este lipsă de atitudine, de asta am pierdut la Chiajna”, a comentat Neamţul.  

Trei suspendaţi cu Ceahlăul

Partida cu Concordia a decimat şi mai tare lotul Oţelului pentru următoarea etapă. Dacă fundaşul stânga Silviu Ilie a fost eliminat direct şi va sta pe margine două runde, nu vor avea drept de joc sâmbătă, cu Ceahlăul Piatra-Neamţ, nici stoperul Milan Perendija şi nici mijlocaşul central Gabriel Giurgiu. Primul a ajuns la cel de-al nouălea „galben” stagional, iar celălalt la cartonaşul cu numărul patru.

Citit 1866 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.