Dunărea Galaţi, semifinală contra campioanei în Liga Naţională de Hochei
Foto: Foto: Sorin Pană

Dunărea Galaţi, semifinală contra campioanei în Liga Naţională de Hochei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultimele meciuri din turneul de baraj nu mai pot schimba clasamentul * Cum şansele de succes în penultima fază a campionatului sunt infime în faţa celor de la SC Miercurea Ciuc, gălăţenii speră să dea lovitura ulterior, în finala mică, şi să cucerească medaliile de bronz

Pentru hocheiştii de la CSM Dunărea meciurile disputate sâmbătă şi duminică la Galaţi, cu Progym Gheorghieni, nu au mai avut nicio miză, ei având deja asigurată poziţia a treia în clasamentul turneului de baraj, care le garantează calificarea în semifinalele Ligii Naţionale de Hochei (LNH). Astfel, partidele au avut doar rol de antrenament în condiţii de joc, fiind dominate categoric de Dunărea. Chiar şi aşa, s-a jucat tare, pentru orgoliu, în repriza secundă a meciului de sâmbătă lăsându-se chiar cu bătaie pe gheaţă între harghiteni şi slovacii din echipa gălăţeană Martin Baron, Stanislav Gavac si Juraj Zemko. Marcând primul gol după numai 16 secunde, CSM Dunărea a câştigat fără probleme disputa hocheistică, cu scorul de 13-3 (5-0, 2-2, 6-1). MVP-ul meciului a fost Juraj Zemko, care a înscris şase goluri, ceilalţi marcatori ai formaţiei gălăţene fiind Andrei Nuţu (2), Lukas Ruzicka (2), Geru, Benadik şi Necula.

În al doilea meci, disputat ieri, harghitenii au reuşit doar să reducă proporţiile scorului: Dunărea – Progym 7-2 (2-1, 2-1, 3-0), golurile echipei gălăţene fiind înscrise de Zemko (3), Geru (2), Nuţu şi Attila Tanko.

Dunărea – Corona Braşov, mâine şi miercuri

În turneul de baraj pentru calificarea în semifinale cei de la CSM Dunărea mai au de disputat doar două jocuri, partidele restanţă în compania celor de Corona Braşov şi care vor conta doar pentru palmares. Ambele se vor juca la Galaţi, primul marţi seară, de la ora 18.00, iar al doilea miercuri, de la ora 12.00.

Echipa braşoveană se află pe primul loc şi va juca în semifinale cu Steaua Rangers (a doua clasată), poziţia superioară din clasament dându-i avantajul de a disputa un eventual meci decisiv pe teren propriu.

Obiectiv îndeplinit şi vor mai mult

În semifinale, care se vor dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide, CSM Dunărea va întâlni deţinătoarea titlului de campioană, SC Miercurea Ciuc, echipă calificată direct în această fază a LNH din postura de cea mai bine clasată echipă românească în Liga MOL. Realişti, cei din conducerea clubului gălăţean admit că nu au nicio şansă în faţa ciucanilor, astfel că acest jocuri le consideră drept de „călire” pentru finala mică. „Nu putem să avem pretenţia de a câştiga semifinala, sunt mult prea puternici faţă de noi. Obiectivul nostru a fost să întrăm în primele patru şi am reuşit acest lucru. Acum nu ne rămâne decât să încercăm să obţinem mai mult, ne vom bate în finala mică pentru a termina pe podium, pe locul trei. Dintre Corona şi Steaua am prefera să jucăm cu echipa bucureşteană pentru medaliile de bronz. Am câştigat un meci cu Steaua în acest baraj, deci am avea ceva şanse. Şi cu braşovenii am făcut unele meciuri bune, echilibrate, dar teoretic am avea şanse mai mici în faţa lor”, ne-a declarat Mihai Brandabur, director al CSM Dunărea.

Primul meci din semifinala Dunărea – SC M. Ciuc este programat la Galaţi, pe 9 martie.

Citit 1364 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.