Oţelul - Dinamo 1-1 / Au avut „câinii” în lesă, dar i-au scăpat
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul - Dinamo 1-1 / Au avut „câinii” în lesă, dar i-au scăpat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu om în plus şi aproape numai în jumătatea adversă mai bine de o repriză, fanii şi jucătorii Oţelului au fost dezamăgiţi că au luat doar un punct după un meci pe care l-au dominat categoric * Totuşi, putea fi şi mai rău, cei de la Dinamo ratând aproape de final un penalti, făcut cadou de arbitrul Kovacs *


OŢELUL GALAŢI – DINAMO BUCUREŞTI 1-1 (1-1)

Meci disputat miercuri seară, în etapa a 22-a din Liga I

Stadionul „Oţelul”; spectatori 10.000

Au marcat: Iorga 23’, M. Niculae 26’ - penalti

Cartonaşe galbene: D. Grigore 10’, Pulhac 13’, Pena 17’, Luchin 31’, Curtean 89’, Bălgrădean 93’ / Sârghi 68’, Sălăgeanu 81’

Cartonaş roşu: M. Niculae 41’

Echipele utilizate:

OŢELUL: Brăneţ – Râpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu – Filip (Punosevac, min. 77), Giurgiu – Antal, Didi (Paraschiv, min. 63), Iorga (Stromajer, min. 70) - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

DINAMO: Bălgrădean – Scarlatache, Luchin, D. Grigore, Pulhac – L. Rus (Curtean, min. 66), Kone, C. Munteanu (Bucşă, min. 89), Alexe – Dănciulescu (Platini, min. 92), M. Niculae. Antrenor Liviu Ciubotariu

Arbitri: Istvan Kovacs – central, Cristian Nica şi Octavian Şovre - asistenţi.


Tupeu! Asta au vrut fanii Oţelului încă din start, iar favoriţii s-au conformat. Au început cu vână, presându-şi adversarii, dar prima mare ocazie a venit dincolo, la poarta lui Brăneţ. Fundaşii campioanei au avut câteva secunde de apatie, de ajuns ca Marius Niculae (9’) să se trezească cu mingea la picior, singur cu portarul în faţă. Şut plasat, la colţul lung şi bară, ufff. S-au spart ghinioanele? Da’ de unde? Minutul 13, Pulhac îl loveşte în faţă pe Antal, fault fără minge, asistentul Şovre vede şi ridică steagul, însă centralul Kovacs are un moment de mărinimie şi îi arată dinamovistului doar „galben”.

Oţelul a continuat să preseze, Pena primeşte de la Antal în careu, singur cu Bălgrădean în faţa ochilor, dar preferă să întoarcă o pasă la… nimeni. Peste două minute, pe celălalt flanc, Didi a deviat cu capul, Pena a scos iar înapoi, de data aceasta acolo se afla Iorga, şut la lung şi goool! Însă, nici n-au apucat gălăţenii să jubileze că a şi venit lovitura de măciucă. Trecuseră doar trei minute de la golul lui Iorga, a venit o centrare de pe dreapta, Filip a dat să bage pieptul, dar mingea l-a lovit în mână. Penalti, iar Niculae transformă şi egalează. De ajuns ca Dinamo să prindă elan şi să înceapă să aibă consistenţă la mijloc. Dar "maioneza" li s-a tăiat în min. 41, când M. Niculae l-a lovit  în faţă pe Sârghi, involuntar, iar de data aceasta Kovacs a exagerat şi l-a eliminat.

Dinamo, tactica autobazei

Cu om în plus, în repriza a doua Oţelul a înclinat terenul, atacând cu fundaşii dincolo de centrul terenului, însă adversarii au ştiut lecţia cu autobaza şi s-au apărat aproape de perfecţiune, ocaziile gazdelor fiind foarte rare. Jocul se îndrepta spre un final cu mingi înalte aruncate în careul lui Bălgrădean, iar Dorinel Munteanu l-a aruncat în luptă pe Punosevac, mizând pe detenta atacantului.

Însă centrarea a venit în celălalt careu, Dănciulescu se aruncă teatral de lângă Costin şi Kovacs dă penalti, uşor, în minutul 81. Incredibil! Cătălin Munteanu la punctul cu var şi… pe lângă! Oţelul s-a mutat în careul advers, şutul lui Antal fost deviat în corner, iar în penultimul minut Parachiv a avut golul victoriei în piciorul stâng, dar din şase metri a dat pe lângă vinclu.

Citit 2141 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.