Dunărea - Astra II 2-0 / Vali i-a scos din foame!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Dunărea - Astra II 2-0 / Vali i-a scos din foame!
Vali Munteanu (primul din stânga) a dat startul „Pinguinului” după golul de 2-0, dans care anunţa victoria gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De fapt, Vali nu este doar prenumele celui care a marcat o nebunie de gol ieri, la prânz, ci şi numele de cod al victoriei, pe bancă aflându-se doar secundul lui Eugen Baştină, Vali Stan * Fără aceste puncte, Dunărea ar fi trebuit să-şi angajeze deja bocitoare *


FCM DUNĂREA GALAŢI – ASTRA II GIURGIU 2-0 (1-0)

Meci disputat ieri în etapa a XVIII-a a Ligii a II-a, Seria I;

Stadionul „Dunărea” – 100 de spectatori;

Au marcat: Cristea 27’, V. Munteanu 84’;

Echipele utilizate:

DUNĂREA: Măstăcan – Cristescu, Marin (90’ Căldăraru), D. Florea, Ghiocel – V. Munteanu, Cioinac, Cristea (74’ Cucu), D. Popescu – Cârjan, Enache (59’ Bârlădeanu). Antrenor: Valentin Stan.

ASTRA II: Gavrilaş – C. Gheorghe, Şanţmare, Bănaru, M. Florea – Ochia, Rotaru (68’ Burlacu) – Achim, Tigoianu (30’ Hoprich), Fertea – D. Gafiţa (78’ V. Dinu I). Antrenor: Ioan Tătăran.

Arbitri: Ionel Ivan – Costin Florescu, Bogdan Velicu.


FCM Dunărea a „fumat” vremuri şi mai frumoase, implicarea în lupta pentru supravieţuire venindu-i un pic peste mână trupei locale. S-a demonstrat şi ieri din plin această ipoteză. Cu o trupă subţire în faţă, gălăţenii s-au chinuit ca într-o operaţiune de salvare de la înec a unui elefant. N-au putut scăpa de transpiraţia rece decât prin minutul 85 încolo, lipsa de sincronizare din defensivă şi ratările de poveste din avanposturi îngreunându-le inutil misiunea. Când unul dintre fundaşii centrali ai Astrei II se numeşte Daniel Bănaru, pe a cărui carte de muncă scrie atacant, te aştepţi ca anumite coloane vertebrale să pârâie în apărarea giurgiuveană, dar proverbul cu pomul lăudat n-a fost inventat degeaba. Dunărea a marcat însă destul de devreme pentru a rumega cu o brumă de linişte obţinerea victoriei, o torpilă a lui Cristea, de la 18 metri, „rupând” mănuşile goalkeeperului Gavrilaş (27’). Oaspeţii, nemaiavând ce conserva, s-au aruncat în atac şi puţin a lipsit ca a doua formaţie a Galaţiului s-o păţească. Măstăcan a ieşit periculos la marginea propriului careu, arbitrul a dictat lovitură liberă şi şutul lui Rotaru a pupat transversala (44’), pentru ca Bănaru, venit în celălalt careu la un corner, să trimită alături spre stupefacţia tuturor (71’).

Stan a mutat, Munteanu a punctat

Eugen Baştină, tehnicianul dunărenilor, n-a fost la meci din cauza unor probleme de sănătate, iar pe bancă a stat secundul Vali Stan. Junele antrenor a avut astfel ocazia de a se remarca: a făcut o schimbare-beton în minutul 59. L-a scos pe Enache, palid ieri, şi l-a trimis în iarbă pe Bârlădeanu, urcându-l pe fâşneţul Vali Munteanu în centrul ofensivei. Viteza de pe flancuri – şi folosirea lui Dan Popescu ca mijlocaş stânga a fost un mare plus – şi-a găsit corespondent şi în zona dintre stoperii astrali, iar fazele de gol au curs ca prin conductă: V. Munteanu (76’), Bârlădeanu (77’, 87’) şi Cucu (88’). Una dintre ele avea să fie fructificată de cel poreclit Schijă, Munteanu şutând fără preluare în vinclu de la 17 metri (84’). Astfel, Dunărea iese din foamea de puncte şi începe să respire normal.

 

Citit 1646 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.