Schimbarea acţionariatului la Oţelul, tergiversată

Schimbarea acţionariatului la Oţelul, tergiversată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul de Administraţie a dispus o nouă misiune de audit la clubul de fotbal care să verifice activitatea din ultimele patru luni * Tensiunile dintre conducerea executivă şi membrii CA au ajuns să afecteze echipa, care a jucat cu banderole albe în semn de protest la ultimul meci *

Auditul premergător transferului de acţiuni către potenţiali investitori la Oţelul, început anul trecut, s-a terminat la jumătatea lunii martie. În acel moment se preconiza că nu va mai dura mult până când va dispărea incertitudinea care planează cam din vara anului trecut asupra finanţării şi implicit a viitorului echipei campioane. „Urmează intrarea în linie dreaptă și anume negocierile cu viitorii finanțatori şi lămurirea odată pentru totdeauna a situaţiei clubului. Acum funcționăm în formula ştiută, dar gripați deoarece există factori de decizie ce nu au legătură cu activitatea noastră sportivă”, declara la finalul respectivului audit directorul general al FC Oţelul.  

Însă, în realitate lucrurile sunt departe de a se lămuri. Nici vorbă de intrarea în negocieri directe între cei cinci actuali acţionari şi cei care vor să vină să investească la Oţelul, pentru că a fost demarat un nou audit care vizează ultimele patru luni, perioadă în care s-a efectuat precedentul şi care nu avuse misiunea să dea un raport la zi.

Printre numele vehiculate în ultimul an drept potenţiali investitori la Oţelul se află cele ale oamenilor de afaceri Radu Călin şi Dan Grigore Adamescu, Oţelul funcţionează acum sub tutela unui Consiliu de Administraţie (CA) - preşedinte Ionel Borş - format din cinci persoane care au devenit acţionari în acte în momentul trecerii clubului de la asociaţie non-profit la societate pe acţiuni. Aceştia nu au investit financiar în echipă şi au avut rolul de a controla şi superviza activitatea clubului, practic un mandat tacit din partea conducerii combinatului ArcelorMittal Galaţi, care a finanţat echipa cu aproximativ 2,5 milioane de euro anual.

Necesitatea preluării clubului de alţi acţionari a fost explicată prin nevoia de investitori care să susţină financiar FC Oţelul, în condiţiile în care ArcelorMittal a anunţat că opreşte susţinerea bănească a echipei.

Protest al fotbaliştilor

Dacă până mai ieri tensiunile dintre cei din CA şi conducerea executivă nu i-au afectat direct şi semnificativ pe jucători, acum lucrurile au trecut şi de acest nivel. La partida de vineri seară, câștigată cu 3-0 în fața Voinței Sibiu, fotbaliștii roș-alb-albaștri au purtat banderole albe, în semn de protest pentru faptul că nu și-au primit unele bonusuri financiare, cel mai important aspect al nemulţumirii lor fiind faptul că CA nu a aprobat plata primelor pentru victoria de la Braşov. „Jucătorii au purtat banderole în semn de protest faţă de faptul că sunt restanţe financiare faţă de ei, iar eu am fost de acord cu protestul lor”, a explicat antrenorul Dorinel Munteanu.

„Băieţii au răbdat şi patru luni fără salarii”

„Galaţiul este un oraş al paradoxurilor, aşa cum e şi această echipă. Jucătorii sunt supăraţi, pentru că atunci când nu au fost bani, au răbdat şi patru luni fără salarii, dar acum când sunt, e absurd. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, situaţia dăinuie de mai mult timp”, a spus şi directorul general al FC Oţelul.

 

Citit 2963 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.