ArcelorMittal: „Ne separăm de Oţelul!”
Foto: Foto: Sorin Pană

ArcelorMittal: „Ne separăm de Oţelul!”
Jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu aşteaptă să le fie achitate drepturile financiare, bonusul restant de la Braşov fiind urmat de prima de victorie de la partida cu Voinţa Sibiu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ultimele zile au readus în discuţie problemele de la vârful clubului campion, protestul de vineri al fotbaliştilor scoţându-le mai mult ca niciodată la iveală * Conducerea combinatului ne-a anunţat printr-un comunicat că procesul separării de Oţelul este în curs de derulare *

Vinerea trecută s-a reaprins cel mai important subiect al anului legat de echipa de fotbal care a dominat România în sezonul 2011-2012. Fotbaliştii lui Dorinel Munteanu au apărut pe teren, cu Voinţa Sibiu, cu banderole albe pe braţ deoarece nu li s-a achitat prima de victorie aferentă deplasării de la Braşov, iar directorul general al clubului local a admis că muntele de bani din conturi nu poate fi atins fără semnătura preşedintelui Consiliului de Administraţie, Ionel Borş.

Pe siteul suporterilor „oţelari”, www.dunareabatrana.ro, au apărut declaraţii noi din partea conducătorului executiv al grupării roş-alb-albastre, şi anume că s-ar urmări aducerea la Oţelul a unui investitor deja activ în Liga I (n.r. – administratorii site-ului au speculat numele lui Adrian Porumboiu de la FC Vaslui), situaţie de neconceput pentru suflarea fotbalistică gălăţeană. Este de notorietate faptul că fostul mare arbitru nu are deloc trecere la amatorii de sport-rege din Galaţi după nenumăratele şicane din ultimii ani, Oţelul pierzând în 2008 o participare în Cupa UEFA Intertoto tocmai din cauza vasluianului.

Relaţie fără viitor

Sunat de radio gsp.ro, preşedintele CA al Oţelului, Ionel Borş, a negat speculaţiile: „Nu vrem să aducem altă conducere. Nu vrem să îl aducem pe Porumboiu. O să fie totul public şi transparent. Nu suntem în discuţii cu oameni care ar putea prelua clubul”.

Şi totuşi, administraţia ArcelorMittal ne-a remis ieri un comunicat prin care anunţă că relaţia dintre combinat şi Oţelul nu mai are niciun viitor, Borş şi ceilalţi patru membri ai Consiliului de Administraţie fiind numiţi de patronii combinatului. „ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă intenţia de a se separa de clubul de fotbal Oţelul, decizie care este în interesul comunităţii locale şi al fanilor. Acest proces este în curs de derulare şi implică realizarea unui audit profesional precum şi o evaluare a bunurilor”, anunţă purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu. De la 1 ianuarie 2012, ArcelorMittal nu mai finanţează deloc clubul care a reprezentat România în grupele Ligii Campionilor.

„Să nu avem probleme cu licenţa!”

Directorul general al Oţelului afirmă că nu este autorul afirmaţiilor apărute pe portalul www.dunareabatrana.ro. „Declaraţiile nu-mi aparţin, dar acele speculaţii nu sunt departe de adevăr. Mă bucur în schimb că administraţia ArcelorMittal doreşte separarea de club şi am avea un motiv în plus de satisfacţie dacă acest proces va fi grăbit pentru a nu avea probleme cu obţinerea licenţei pentru sezonul următor al Ligii I”, comentează directorul general al campioanei României.

Citit 3228 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.