Iată-i pe vicecampionii de la Moscova!

Iată-i pe vicecampionii de la Moscova!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Raul Faliboga şi Loredana Butea, doi copii care au păşit pe ringul de dans sportiv când erau boboci de clasa I, în 2004, au impresionat la Mondiale

Destinul, forţat de mâna antrenorilor, i-a adus împreună în 2007. Anii au trecut, au ajuns la vârsta adolescenţei, iar zilele trecute au uimit lumea acestui sport, devenind vicecampioni mondiali la secţiunea standard a juniorilor II (14-15 ani). "La început, eram fericit chiar şi la un loc trei la vreun concurs local, pe la Brăila sau Focşani. Nici nu îndrăzneam să mă gândesc la o medalie la mondiale", a mărturisit Raul la întoarcerea de la Moscova, acolo unde a avut loc Campionatul Mondial la care au concurat alături de 61 de perechi din 36 de ţări.

Ştiau că sunt foarte bine pregătiţi, că pot fi cei mai buni, dar nu sperau decât la o medalie de bronz, convinşi că arbitrii vor avea grijă de cele două perechi ale ţării gazdă. "Imediat după ultimul dans am rămas pe ring pentru premieri: locul 5 şi 6 la egalitate Polonia şi Estonia, locul 4 Ucraina, uraa!!.... suntem pe podium, avem o medalie mondială. Eram convins ca «Moscova nu crede în lacrimi», că mai mult de bronz nu se poate, dar surpriză, locul trei Rusia, iar noi pe doi. Nu-mi venea să cred că am bătut o pereche rusească la ea acasă", a retrăit Raul Faliboga cele mai frumoase clipe ale carierei de sportiv. Perechea de pe primul loc fusese învinsă mereu de cei doi dansatori de la clubul Fantezia Galaţi, dar acum au avut şansa că au dansat "acasă".

Emoţii, s-a rupt rochia

Nu le-a fost deloc uşor, având parte de tot felul de întâmplări nefericite. Cel mai greu le-a fost în calificări, când un alt concurent a călcat din greşeală pe rochia Loredanei, care s-a rupt. Nu avea alta, costă enorm (2.000 de euro, iar fracul lui Raul – 800 euro), dar în pauza avută în timpul recalificărilor antrenoarea Andreea Adam a rezolvat problema. "Perechea care a câştigat a venit cu câte o altă rochie la fiecare din cele trei probe, noi nu putem permite", a explicat Loredana Butea cât de mare este diferenţa din punct de vedere al susţinerii financiare între ei şi mulţi dintre adversari.

Părinţii, campioni mondiali!

„Ne-am pregătit pentru acest Mondial încă de anul trecut, experienţa competiţiilor internaţionale contând enorm. Au fost la Praga, Stuttgart, Viena şi Bratislava. Au avut şi câteva lecţii cu italienii Paolo Bosco şi Silvia Pitton, campionii mondiali de la profesionişti, iar acestea nu sunt gratis. Pregătirea a costat cam 5.000 de euro, aproape totul din sacrificiile părinţilor, federaţia suportând doar costurile deplasărilor la concursuri. Iar ruşii şi multe alte perechi au cheltuit în pregătire 15.000 de euro. Păi, dacă aveam banii lor, nu ne mai stătea nimeni în cale”, a subliniat Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia, uriaşele merite ale părinţilor celor doi vicecampioni mondiali.

Citit 2460 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.