Doar doi sportivi gălăţeni merg la Londra

Doar doi sportivi gălăţeni merg la Londra
Viorica Susanu va fi prezentă pentru a patra oară consecutiv la JO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată, România are 70 de sportivi calificaţi * Printre aceştia se află şi două gălăţence: atleta Viorica Ţigău, acum reprezentând un club din Giurgiu şi canotoarea Viorica Susanu (Dinamo) * Şanse mai au handbalistele Adina Meiroşu (acum la Oltchim Rm. Vâlcea) şi Diana Druţu, dacă echipa naţională va câştiga turneul preolimpic *

La mai puţin de 100 de zile până la startul Jocurile Olimpice de la Londra, s-au definitivat în mare parte din listele cu sportivii care vor lua parte la cea mai mare competiţie sportivă a mapamondului. Chiar daca numărul românilor participanţi este in scădere faţă de ediţiile precedente, există înca un nucleu semnificativ al acestora, 70 de sportivi din ţara noastră trecând până acum de criteriile de calificare. Numărul acestora mai poate creşte totuşi, existând încă multe competiţii la care calificările nu s-au încheiat şi la care românii sunt creditaţi cu şanse de reuşită.

Cluburile gălăţene, prezenţă zero

Nici un sportiv legitimat la una din grupările sportive din Galaţi nu va merge la Londra, situaţie care nu reprezintă deloc o surpriză atât timp cât condiţiile oferite sportivilor sunt dezamăgitoare şi toţi mari performeri din ultima vreme au plecat spre alte zări.

Totuşi, se poate vorbi de faptul că Galaţiul va fi reprezentat la Olimpiadă, graţie atletei Viorica Ţigău - născută şi formată aici ca sportiv şi care este calificată în proba săriturii în lungime . şi a multiplei campioane olimpice la canotaj Viorica Susanu (patru medalii de aur în palmares la JO), care se retrăsese din activitatea competiţională dar a revenit anul trecut în barca de 2 rame şi în echipajul de 8+1. Oarecum la fel se poate vorbi despre canoistul Victor Mihalachi, sportivul originar din Republica Moldova (acum la Dinamo) fiind crescut şi lansat în lumea marii performanţe la Clubul Sportiv Şcolar din Galaţi. Şanse de a se mai califica mai au doar doi sportivi gălăţeni, handbalistele Adina Meiroşu (Oltchim Rm. Vâlcea) şi Diana Druţu (Oţelul), aceasta din urmă putând spăla ruşinea grupărilor din Galaţi şi să fie singurul sportiv de la JO 2012 legitimat la un club din acest oraş dacă echipa naţională va câştiga turneul preolimpic din Franţa, cu ţara gazdă, Muntenegru şi Japonia, în intervalul 25-27 mai.

 

Citit 1603 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 10:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.