Visul olimpic al gălăţencei Diana Druţu!
Foto: Foto: Sorin Pană

Visul olimpic al gălăţencei Diana Druţu!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Didi" a rupt plasa porţilor adverse în cele 12 meciuri disputate din retur, cu peste o sută de reuşite în total * Aflată pe primul loc în clasamentul marcatoarelor din Liga Naţională, handbalista gălăţeancă a făcut pasul decisiv spre echipa naţională

Toate problemele financiare de la echipa de handbal Oţelul Galaţi, soldate cu trei dezertări iarna trecută, au şi o parte plină a paharului. Nevoită să se descurce fără Alina Branişte, vioara întâi din atacul gălăţean în prima jumătate a campionatului, antrenoarea Alexandrina Soare şi-a pus toate speranţele în gălăţeanca Diana Druţu, iar aşteptările nu i-au fost înşelate.

Dintr-o soluţie de rezervă, „Didi” (cum este alintată de apropiaţi) a ajuns interul cel mai de temut din Liga Naţională. Returul excelent de campionat - cu o medie de zece goluri pe meci, dar şi un aport mai mult decât considerabil în faza defensivă - a propulsat-o pe gălăţeancă în lotul cu care echipa naţională a României va încerca să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra printr-o clasare pe unul din primele două locuri ale turneului preolimpic, care se va desfăşura în Franţa spre finalul acestei luni

Ca o confirmare, pe site-ul Federaţiei Române de Handbal, Diana Druţu figura, ieri, pe locul întâi în topul marcatoarelor din campionat, cu 166 de reuşite.

 

Evoluţie încântătoare!

Cu telegrama de convocare la echipa naţională deja în buzunar, Diana Druţu, alături de colegele de la Oţelul, a evoluat senzaţional miercuri după-amiază contra semifinalistei Ligii Campionilor, Oltchim Rm. Vâlcea, chiar sub privirile selecţionerului Radu Voina. Nu mai puţin de 12 goluri a reuşit interul gălăţean să marcheze în poarta apărată de o medaliată cu bronz la Campionatul European, Talida Tolnai. Evoluţia deosebită a interului născut şi format la Galaţi nu a trecut neobservată de către selecţioner. „Diana este una dintre fetele convocate pentru turneul preolimpic pe care vrem să ne bazăm. Noi sperăm să ne dea o mână de ajutor, cum de altfel aşteptăm de la fiecare fată convocată la echipa naţională”, a sunat declaraţia oferită cu destulă diplomaţie de selecţionerul Voina,

 

Antrenorul din spatele succesului

Încrezătoare în şansele Dianei Druţu de a performa sub tricolor s-a arătat şi antrenoarea care a stat în spatele acestui salt valoric impresionant al sportivei gălăţene. „Aşa cum o ştiu eu de serioasă, muncitoare şi cu o puternică dorinţă de afirmare – s-a văzut că în acest campionat a crescut foarte mult – nu cred că va lipsi, mult timp de acum încolo, din lotul cu care România va participa în competiţiile oficiale”, a precizat Alexandrina Soare.

 

Galaţiul la Olimpiadă

După ultimul meci al sezonului acasă, în Galaţi, Diana Druţu şi-a exprimat convingerea că-şi va vedea visul olimpic împlinit. „Mă bucur că selecţionerul m-a luat în calculele sale pentru turneul preolimpic şi sunt sigură că la Lyon vom avea o prestaţie foarte bună, în urma căreia vom merge la Olimpiadă, acolo unde orice sportiv îşi doreşte să ajungă. Eu voi ajuta echipa cu ce pot, unde mă vor trimite antrenorii acolo voi evolua”, ne-a declarat cea care poate fi singurul gălăţean care să ajungă la Jocurile Olimpice din postura de sportiv legitimat la un club din Galaţi. O altă handbalistă născută şi formată ca sportivă aici, Adina Meiroşu, dar care acum joacă pentru Oltchim Rm. Vâlcea, face parte din lotul României pentru turneul preolimpic.

În uralele junioarelor

Partida de miercuri după-amiază din Sala „Siderurgistul” a produs o puternică emulaţie printre micuţele handbaliste, care au venit să le vadă în carne şi oase pe multiplele campioane ale României. Într-un astfel de decor, meciul oferit de cele două combatante a fost unul spectaculos, mai ales că Oţelul a reuşit să pună reale probleme echipei din Vâlcea. Doar luciditatea „chimistelor” din ultimele minute ale partide, cumulată cu oboseala gălăţencelor,  a făcut ca diferenţa finală să fie de şapte goluri (scor 28-35), asta după ce în minutul 52 tabela indica scorul 26-29.

„Mai avem un meci (n.r. – sâmbătă, 5 mai, la Roman), dar nu mai contează, deja ne-am asigurat participarea în cupele europene. Le mulţumesc jucătoarelor pentru modul cum au înţeles să muncească şi să se dăruiască. Deşi am avut un lot redus numeric, am reuşit să ne îndeplinim un obiectiv pretenţios după problemele suferite. Sperăm ca şi la anul să rămânem în aceeaşi formulă şi să mai aducem şi alte jucătoare. Mulţumesc spectatorilor şi tuturor oamenilor de handbal care ne-au susţinut pe tot parcursul campionatului”, a comentat antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare, cu menţiunea că problemele financiare ale echipei trebuie să se rezolve cât mai curând. Altfel, actuala formulă de echipă se va destrăma!

 

Citit 2117 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.