Baschetbaliştii de la Phoenix au câştigat titlul naţional
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Baschetbaliştii de la Phoenix au câştigat titlul naţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa masculină de juniori până-n 17 ani a clubului gălăţean de baschet Phoenix a încheiat triumfătoare turneul final al campionatului naţional, desfăşurat de vineri până duminică la Galaţi, în sala Şcolii Gimnaziale nr. 3.

Meciul decisiv pentru câştigarea titlul de campioni a avut loc duminică la prânz, între Phoenix şi U. Mobitelco Cluj Napoca, ambele formaţii câştigând celelalte două partide precedente. Finala a fost extrem de echilibrată, lupta pentru medaliile de aur dându-se până în ultima secundă.

Deşi au început mai slab ultimul sfert, fiind egalaţi (scor 54-54) după ce au condus cu 54-48, baschetbaliştii gălăţeni s-au desprins din nou (scor 65-59), iar apoi trupa antrenată de Gelu Cazanovschi a reuşit să-şi conserve acest avantaj până la final, rezistând replicii dârze a adversarilor, care se apropiaseră la numai trei puncte distanţă când mai erau şase secunde de joc. Phoenix – U. Mobitelco Cluj: 71-67, scor final!

Acesta este cel de-al 11-lea titlul de campioană naţională din palmaresul all-time al clubului Phoenix şi reprezintă totodată şi o revanşă în faţa clubului U. Mobitelco, pentru finala pierdută în urmă cu trei săptămâni la Cluj, la juniori 16, când gălăţenii au fost învinşi în ultimele 30 de secunde (scor 70-74) şi au trebuit să se mulţumească doar cu medaliile de argint.

Citit 1295 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.