UPDATE - Grahovac, portarul discordiei / Oţelul a bifat a treia victorie consecutivă
Foto: Foto: Sorin Pană

UPDATE - Grahovac, portarul discordiei / Oţelul a bifat a treia victorie consecutivă
Branko Grahovac le-a mulţumit celor de la tribuna a doua pentru puternica susţinere a acestora în „războiul” său cu galeria din peluză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - 15:00

Viata liberă a intrat în posesia dialogului purtat pe reţeaua de socializare Facebok de portarul Branko Grahovac şi unul dintre membrii galeriei de la Peluza Nord, în care fotbalistul îl provoacă la bătaie. Episodul respectiv a avut loc în jurul orei 1:00, în noaptea dinaintea meciului cu U. Cluj.

La solicitarea suporterului în cauză, nu vom publica conţinutul acestui dialog provocator decât după partida cu FC Vaslui, programată miercuri seară. „Mâine este 15 mai, o zi de sărbătoare pentru mine şi tot ce înseamnă Oţelul, un an de la seara de vis în care am devenit campioni. Din respect pentru culori, nu doresc să punem o pată pe această sărbătoare a noastră prin publicarea în acest moment a mesajelor provocatoare pe care mi le-a transmis Grahovac. Să lăsăm să treacă şi meciul cu FC Vaslui, să nu mai tensionăm atmosfera şi aşa încărcată înaintea unui meci foarte important pentru noi, în faţa rivalilor din Vaslui”, a explicat suporterul motivele solicitării sale.

(Marian Căpăţînă)

 

Oţelul pare să-şi fi recăpătat vigoarea din sezonul trecut, cel puţin aceasta a fost impresia lăsată în meciul câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Universitatea Cluj. Fără greşelile individuale din etapele trecute şi cu o cursivitate evidentă în joc, gălăţenii au reuşit să învingă fără emoţii o echipă bună a campionatului.

„Oţelarii” au reuşit să marcheze la singura ocazie din prima repriză prin Antal (24’), însă după o presiune constantă în preajma careului advers. În partea a doua a meciului s-au înmulţit şi ocaziile de gol, iar Pena (66’) a finalizat fără emoţii un penalti obţinut tot de el. Scorul putea căpăta proporţii, dar Stromajer, Iorga şi Pena au ratat din poziţii favorabile.

După această victorie, gălăţenii şi-au asigurat poziţia a şasea în clasament, cu 52 de puncte acumulate şi se află în faţa celui mai important meci al primăverii, cu rivalii de la FC Vaslui, un joc al marilor orgolii. De evoluţia „roş-alb-albaştrilor” s-a declarat mulţumit şi antrenorul Dorinel Munteanu, la conferinţa de presă de după meci, acesta punctând şi motivaţia suplimentară pe care o are echipa sa pentru partida din etapa următoare, pentru care nu va avea nici un jucător suspendat deşi nu mai puţin de zece gălăţeni se aflau la limită cu cartonaşele galbene.

„Am făcut o partidă bună, cu atitudine şi concentrare exact cum mi-am dorit. Putea ieşi un scor şi mai mare. Urmează un joc mult mai greu, cu FC Vaslui etapa următoare şi vom face tot ce este posibil omeneşte să câştigăm. Echipa este motivată şi ne gândim doar la victorie”, a declarat Munteanu.

Un nou meci cu scandal

Partida cu U.Cluj a fost marcată de un incident între suporterii de la Peluza Nord şi portarul Branko Grahovac, în care s-au implicat şi ceilalţi spectatori. „Ultraşii” susţin că acesta a trimis mesaje de ameninţare unuia dintre liderii de galerie în noaptea dinaintea partidei, pe site-ul de socializare Facebook, lucru de care antrenorul Dorinel Munteanu fusese informat de către fani.

După ce au scandat împotriva portarului bosniac, acesta a ripostat prin semne obscene arătate în repetate rânduri către galeria din peluză, de ajuns pentru ca spiritele să se aprindă rău. Surprinzător, în apărarea lui Grahovac au sărit suporterii aflaţi în tribune. Aceştia au scandat numele portarului şi au continuat să susţină echipa, vrând parcă să demonstreze că Oţelul are susţinere chiar şi fără cei din Peluza Nord, la adresa cărora au scandat „Plecaţi acasă”.

Până la finalul meciului, „ultraşii” de la Peluza Nord au fost evacuaţi pentru a fi evitate incidentele între fani. „Sunt puţin dezamăgit, pentru că am discutat cu suporterii şi cu unii dintre liderii galeriei chiar înainte de meci despre această situaţie. Le-am spus să aibă răbdare. Voi avea o discuţie cu Grahovac şi o să-i impun nişte reguli stricte pe care va trebui să le respecte. Nu voi trece cu vederea ceea ce s-a întâmplat. Branko este un portar valoros şi trebuie să facem cu toţii compromisuri până la final, iar apoi vom discuta să rezolvăm toate problemele”, a declarat Dorinel Munteanu, cu referire la incidentul dintre „ultraşi” şi Grahovac.

Citit 2511 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.