Oţelul - FC Vaslui: Spulberaţi-le şansele la titlu!

Oţelul - FC Vaslui: Spulberaţi-le şansele la titlu!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul are şansa să răzbune toate conflictele avute de-a lungul timpului cu cei de la FC Vaslui * Gălăţenii au ocazia să-şi lovească rivalii exact când i-ar durea pe aceştia mai crunt ca niciodată: cu o victorie, le compromit rivalilor şansele la câştigarea campionatului


 

Aproape de finalul unui sezon dezamăgitor, Oţelul are prilejul să–şi spele din păcate în faţa fanilor printr-o victorie în meciul marilor orgolii, cel din această seară cu rivalii de la FC Vaslui. Aceştia din urmă doar printr-o victorie se menţin în cursa pentru câştigarea campionatului. „Sunt orgolii şi tratăm jocul cu seriozitate maximă pentru a-l câştiga. Nu mă gândesc la adversari, ci doar la noi. Vrem să-i scoatem pe vasluieni din lupta pentru titul”, a spus fundaşul Cornel Râpă.

În penultima etapă a sezonului 2009-2010 se întâmpla ultima oară când „roş-alb-albaştrii” şi-au învins rivalii cu 1-0 (autogol Papp) într-o situaţie similară, determinând căderea acestora de pe locul secund care le asigura prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor. În ediţia precedentă, cea în care titlul a luat drumul Galaţiului, FC Vaslui a fost singura echipă ce a scăpat neînvinsă din confruntările cu Oţelul, un motiv în plus pentru revanşă.

Rivalitate cu rădăcini adânci

Pentru suporterii Oţelului nu există rivalitate mai mare cu o echipă din Liga 1, aşa cum este cea cu FC Vaslui, iar o victorie ar aduce pentru aceştia cea mai dulce răzbunare după momentul 2008. Conflictul dintre cele două formaţii a căpătat proporţii atunci, în urma meciului câştigat cu 3-0 la masa verde de oaspeţii de astăzi, după ce pe teren scorul fusese egal, 1-1. Prin acea decizie nedreaptă, obţinută cu cântec pe la comisiile federale, vasluienii au furat locul Oţelului în cupele europene, iar de atunci fiecare duel a ieşit cu scântei. Un alt vector de conflict în ecuaţia dintre cele două grupări este chiar finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu. Acesta are un proces cu antrenorul Dorinel Munteanu şi se află în relaţii reci cu directorul general Marius Stan, după ce a colaborat cu fiecare din cei doi. „Pentru mine nu există această persoană, e un proces care va lămuri că am dreptate în conflictul cu el”, a spus Munteanu cu referire la relaţia sa cu fostul său patron, Adrian Porumboiu.

În luptă cu matematica

Chiar dacă în general se spune că matematica nu este punctul forte al fotbaliştilor, jucătorii de la Oţelul ştiu exact ce calculel trebuie să le mai iasă pentru a mai spera la un loc de cupă europeană obţinut pe ultima sută de metri. Tot astăzi, de la ora 18.00, Rapidul (6 puncte avans) joacă în deplasare cu Sportul, iar în cazul în care „studenţii” se impun, Oţelul ar mai avea nevoie doar de victorie în Giuleşti, în ultima etapă, pentru a prinde ultimul tren spre Europa. Desigur, doar dacă îşi câştigă jocul de acasă din aeastă seară

Altfel, pentru meciul de astăzi de la ora 21:30, transmis în direct de Digi Sport, antrenorul Dorinel Munteanu nu va putea conta pe atacantul Marius Pena, suspendat pentru cumulul de cartonaşe galbene.

Citit 1812 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2012 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.