Turul României trece prin Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Turul României trece prin Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajuns deja la cea de-a 49-a ediţie a competiţiei, Turul Ciclist al României 2012 va avea ca destinaţie finală Galaţiul în prima etapă. După ce va porni cu etapa prolog de la Constanţa la Hârşov, pe data de 2 iunie, în aceeaşi zi se va face trecerea de la Hârşov la Galaţi, în cadrul celei dintâi runde a Turului recunoscut drept Mica Buclă.

Aleşii locali au alocat de la buget 35.000 de lei pentru organizarea Turului României, care se va desfăşura la Galaţi în perioada 2-3 iunie. Banii au fost prinşi într-un contract de asociere încheiat cu „Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi”, care a solicitat sprijinul financiar. Această sumă va fi folosită pentru cazarea şi masa celor peste 250 de participanţi în municipiul Galaţi. La această ediţie vor concura 14 echipe, cu biciclişti din zece ţări. Spre deosebire de anul trecut, când Turul a trecut a trecut doar prin Brăila şi comuna Şendreni, ocolind Galaţiul, anul acesta evenimentul nu va mai rata urbea gălăţeană.

După etapa care va poposi la Galaţi, Mica Buclă va ajunge la Vaslui, urcând până în nordul Moldovei, la Botoşani. Traseul pleacă de la Constanţa şi ajunge la Marghita (judeţul Bihor), strabatând 15 judeţe, peste 1400 de km pe parcursul a nouă etape (între 2-9 iunie) şi o diferenţă de altitudine.

Altfel, cursa regină a sportului cu bicicleta, Turul Franţei 2012, este programat între 30 iunie şi 22 iulie, etapa inaugurală fiind în Belgia, la Liege.

Citit 1463 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2012 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.