"Stânga de Pechea", gata de acţiune! Mâine noapte, marele meci: Bute vs Froch

"Stânga de Pechea", gata de acţiune! Mâine noapte, marele meci: Bute vs Froch
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanul Lucian Bute îşi pune pentru a zecea oară în joc centura IBF la categoria supermijlocie, în faţa lui Carl Froch, chiar în sala favorită a britanicului, Capital FM Arena din Nottingham


Pugilistul gălăţean Lucian Bute se află în faţa celei mai mari provocări a carierei. După ce şi-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial la supermijlocie versiunea IBF în propriul fief, de opt ori la Montreal şi o dată la Bucureşti, stângaciul din Pechea îşi pune în premieră titlul în joc pe terenul adversarului. Marele meci va avea loc în noaptea de sâmbătă (26 mai) spre duminică, la Nottingham, contra finalistului Super-Six, britanicul Carl Froch, care a deţinut de două centura de campion al lumii, în versiunea WBC. Gala va fi transmisă în România de postul tv cu profil destinat mediului de afaceri, Money Channel, începând cu ora 21.30, meciul lui Bute fiind programat mult mai târziu, în jurul orei 2.00.

Brandul comunei Pechea

„Stânga de Pechea” a devenit un brand cu care se mândresc cei peste 11.000 mii de locuitori ai comunei situate la 38 km de Galaţi graţie celor doi mari sportivi ai României născuţi şi crescuţi aici, pugilistul Lucian Bute şi verişoara acestuia, fosta handbalistă Steluţa Luca.

Aproape toţi cei învinşi până acum acum de Lucian au fost răpuşi tocmai de această armă senzaţională din arsenalul de lovituri al campionului. "Eu sunt un stângaci natural. În aceste condiţii, mai mult ca sigur Froch va sta cu un ochi pe upercutul meu de stânga. Dar, cu siguranţă, ar trebui că fie atent şi la croşeul meu de dreapta. Va avea parte de o mare surpriză", a punctat Lucian.

Unul dintre cei mai cunoscuţi analişti din presa specializată pe box, britanicul Scott Gilfoid, a spus pentru siteul "boxingnews24" că de data aceasta bărbia tare nu-l va salva pe Froch, mizând tocmai pe stânga la ficat a lui Bute. "Carl şi-a făcut o mândrie din faptul că poate încasa lovituri tari la cap fără să cadă sau să fie afectat. Nu este niciun dubiu că Froch poate primi o mulţime de pumni la cap, iar el să continue să vină peste adversar. Dacă ar fi înfruntat un «vânător de capete», aş fi spus că are şanse pe 26 mai. Din păcate pentru el, Froch se bate cu cel care poate fi cel mai bun «body puncher» pe care boxul l-a văzut de mulţi-mulţi ani. Aici este toată problema", scrie Gilfoid.

La fel ca Froch, nici Andrade nu fusese făcut KO

Carl Froch a pierdut două meciuri în carieră, dar niciodată nu a fost făcut KO. La fel se întâmplase însă şi cu Librado Andrade, care a fost obligat să asculte de două ori numărătoarea arbitrului la al doilea meci cu Bute (28.11.2009), ultima oară fără să se mai ridice de la podea, Lucian doborându-l tocmai cu upercutul de stânga.

Meci pregătit de Bute în cele mai mici detalii: Antrenamente în miez de noapte!

Ştiind tocmai din păţaniile lui Froch cât de periculos este să boxezi din postura de campion în deplasare, britanicul deţinând de două ori centura mondială WBC la supermijlocie şi de fiecare dată a pierdut-o boxând pe teritoriu ostil, Lucian Bute a pregătit în cele mai mici detalii acest meci. S-a dus în Anglia cu două săptămâni înainte, iar în primele şapte zile s-a antrenat ascuns de ochii lumii. Tabăra lui Froch a fost disperată să afle unde se pregăteşte Bute. Promotorul britanicului, Eddie Hearn, a anunţat pe o reţea de socializare că va oferi două bilete gratuite la gala de pe 26 mai celui care postează primele poze cu Lucian în sala unde se pregăteşte acum, dar n-a avut succes. „M-am antrenat la Sheffield, chiar sub nasul lui Froch. Promotorul său a încercat să dea de noi, dar ne-a căutat pe la Londra. Aşa am avut parte de linişte", a explicat Bute.

Pentru a se acomoda cu ora de la care va boxa,Lucian a făcut antrenamentele aproape de miezul nopţii. "Am făcut chiar şi un sparring de 12 reprize, un fel de simulare a meciului. Am început la ora 23:00 şi am terminat după miezul nopţii. Totul a decurs OK", a declarat   Bute, care a adăugat că, chiar şi când nu a avut antrenament seara, nu s-a culcat decât după ora 1:00 noaptea, pentru a-şi regla bioritmul. „Au trecut vreo doi ani de când Froch a început să vorbească urât la adresa mea şi a venit momentul să-i arăt cine e Lucian Bute. M-am pregătit mai intens ca niciodată, am ajuns la 130 de reprize de sparring, ceea ce e destul de mult. Am să-i închid gura! Froch are o barbă de granit, dar până şi granitul se sparge", a promis Lucian Bute.

Susţinere de acasă: „Comando” de suporteri venit din Pechea

Pugilistul român va fi susţinut de o galerie destul de numeroasă, 120 de suporteri venind numai de acasă, din Galaţi, printre cei plecaţi ieri dimineaţă spre Anglia aflându-se şi Ştefan Bute, tatăl campionului. "Gălăţenii mei şi-au făcut rezervare la vreo 20 de mile de oraş. Şi-au închiriat şi autocar. E important să-i ştiu lângă mine", a confirmat Lucian. În Nottingham se află o comunitate a românilor ce numără 1.000 de persoane, mulţi dintre ei mergând la meci. Când şi-au luat bilete, li s-a spus că n-au voie în sală cu drapelul României! De asemenea, cel puţin 300 de canadieni au venit la Nottingham pentru Bute. Cele trei grupuri de suporteri ai lui Lucian şi-au dat întâlnire sâmbătă, la ora 14.00, în faţa Capital FM Arena.

 

Citit 2729 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2012 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.