Biletul zilei - Febra EURO 2012

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Porneşte competiţia fotbalistică a anului, Campionatul European, iar noi, pariorii constanţi, nu putem sta departe de eveniment. Avem de speculat multe statistici şi trebuie ca la final, când tragem linie, să numărăm profitul, nu să plângem după pierderi.

Dacă ne uităm cum au încheiat preliminariile formaţiile calificate, trebuie să luăm în calcul faptul că olandezii au marcat cele mai multe goluri (37), ceea ce înseamnă că un meci al batavilor fără gol marcat ar fi o raritate. În extrema cealaltă, Grecia este formaţia cu cele mai puţine goluri înscrise, doar 14. Imediat ne fuge gândul la pariul de sub 2,5 goluri pe meciurile disputate de greci. Şi că tot veni vorba de număr redus de reuşite, e de menţionat faptul că în primele jocuri de la turneele finale se înscriu goluri puţine. Avem în grafic Polonia-Grecia şi Rusia-Cehia, chiar la debut. La precedentul Euro, şase din primele opt partide au fost cu mai puţin de trei goluri, iar la ultimul mare turneu final, Campionatul Mondial din 2010, situaţia a fost mult mai evidentă: în doar două jocuri din 16 s-au înscris mai mult de două goluri.

Mai pot fi speculate şi cotele acordate pentru titlul de golgheteri. În preliminarii cel mai bun marcator a fost Huntelaar (Olanda) cu 12 goluri, urmat de Klose (Germania) cu 9. Principalii favoriţi sunt de fapt Van Persie (cotă 10.0) şi Gomez (8.0), titularii postului de atacant în cele două echipe care au dat golgheterii calificărilor. Dintre cei doi, Van Persie este la capătul unui sezon mai bun, în timp ce Gomez e recunoscut pentru faptul că înscrie de obicei doar în meciurile lipsite de miză sau cu adversari modeşti.

Citit 7576 ori Ultima modificare Joi, 07 Iunie 2012 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.