Reunire sub semnul incertitudinii! Timpul este principalul adversar al Oţelului

Reunire sub semnul incertitudinii! Timpul este principalul adversar al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fotbaliştii de la Oţelul şi-au încheiat ieri vacanţa, încrezători că alegerea lui Marius Stan ca primar va aduce rezolvarea problemelor care au măcinat clubul în ultimul an * Stan a promis că se va ajunge cât de curând la negocieri directe cu cei din conducerea ArcelorMittal pentru preluarea clubului de către alţi acţionari * Până atunci, activitatea echipei este relativ blocată *

Ieri a avut loc reunirea lotului echipei de fotbal Oţelul, într-o atmosferă marcată de evenimentul din ziua precedentă, alegerea directorului general Marius Stan în funcţia de primar al oraşului, sperându-se că acest fapt va aduce şi rezolvarea cât mai rapidă a problemelor interne ale clubului, probleme care persistă de câteva luni bune. „Am avut emoţii mari, m-am bucurat mult pentru rezultat. Gălăţenii se pot considera acum norocoşi că oraşul va fi condus de un om onest şi priceput. Sunt încrezător că acest lucru va aduce şi rezolvarea problemelor clubului”, a declarat căpitanul echipei, Sergiu Costin.

Dorinel vrea achiziţii

Totuşi, incertitudinea domină activitatea echipei, conflictul dintre conducerea executivă şi cei din Consiliul de Administraţie fiind încă de actualitate. Nealocarea de fonduri pentru transferuri, unul dintre efectele acestui conflict, reprezintă principala nemulţumire pentru antrenorul Dorinel Munteanu. „Sunt puţin dezamăgit de situaţia echipei. Avem nevoie de jucători pentru a începe un nou ciclu de performanţă. Vreau un sezon mult mai bun decât precedentul, să readucem Oţelul la nivelul de acum două campionate, iar pentru asta aştept să facem achiziţii”, a declarat Munteanu.

La reunire au venit 30 de jucători, însă practic nu se ştie care dintre ei vor rămâne în lotul cu care va fi abordat sezonul viitor. Oficial încă director general al FC Oţelul, Marius Stan a spus că activitatea clubului rămâne blocată, dar a precizat că are pârghiile necesare pentru a rezolva situaţia cât mai repede posibil.

„Deocamdată, activitatea este blocată şi nu putem face nici un fel de plan. Ca să ne hotărâm la ce jucători renunţăm ar trebui să vedem înainte ce jucători aducem. Sunt convins că vom rezolva această situaţie. Clubul se va desprinde de combinat, sunt oameni care vor să investească aici şi vor investi. Discuţiile le vom purta la nivelul directorul general al combinatului gălăţean, Bruno Ribo”, a declarat Marius Stan. 

Se trage de timp

Oţelul este într-o acută criză de timp pentru a-şi rezolva probleme, orice zi de întârziere a plăţii anumitor datorii putând avea efecte dezastruoase. În acest moment, sunt două urgenţe, achitarea datoriei de peste un milion de euro către impresarul Ionel Codoban şi plata bonusurilor către cei patru jucători care şi-au depus memoriile pentru a deveni jucători liberi.

În primul caz, Oţelul a fost deja penalizată de FRF cu două puncte pentru campionatul viitor, iar dacă se va continua să se refuze plata se riscă o nouă sancţionare, fiind iminentă penalizarea cu alte două puncte. „Am făcut apel la prima decizie de penalizare practic doar pentru a trage de timp”, a precizat Marius Stan.

În celălalt caz, pe rolul şedinţei de astăzi a Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor a LPF se află şi dosarele celor patru jucători de la Oţelul, care şi-au depus memorii pentru că nu le-au fost plătite anumite bonusuri prevăzute în contract. Este vorba de Antal, Sârghi, Iorga şi Didi, care ar putea fi declaraţi jucători liberi de contract iar Oţelul i-ar pierde fără să încaseze nimic de pe urma lor. Singurele variante sunt fie efectuarea plăţilor astăzi, fie şansa unei noi amânări din partea comisiei respective. „Aştept să se ia o decizie, deocamdată sunt încă jucătorul Oţelului şi nu are sens să vorbesc despre o eventuală altă echipă”, a declarat Sârghi. 

Antal şi Sălăgeanu, pe picior de plecare

Marius Stan a mai precizat că doi dintre jucătorii de bază din ultimii ani, mijlocaşul Liviu Antal şi fundaşul stânga Adrian Sălăgeanu, cel mai probabil nu vor mai începe sezonul cu Oţelul, ambii manifestându-şi public dorinţa de a se transfera la alte echipe. De altfel, Stan l-a lăudat pe Antal pentru felul în care a evitat deocamdată să devină jucător liber. „Sper să-l transferăm, a dovedit că are mare caracter. Ar fi putut deveni jucător liber de mult iar clubul nu ar fi luat nimic pe el. Îl felicit că nu ne-a întors spatele”, a spus Stan.

De altfel, Antal şi Sălăgeanu nici nu au fost prezenţi ieri la reunire, învoiţi de către antrenorul Dorinel Munteanu. În aceeaşi situaţie s-au aflat alţi trei jucători, Râpă, Neagu şi Didi, acesta din urmă căsătorindu-se cu Alexandra, nunta având loc chiar cu o seară înainte, la Târgu Mureş.

Un francez şi un albanez, în probe

Pe lângă revenirile jucătorilor ce fuseseră împrumutaţi la alte echipe sezonul trecut, noutăţile de la primul antrenament au fost un atacant francez de 28 de ani, Bruce Inkango, alături de un mijlocaş albanez de 25 de ani, Jetmir Sefa, ambii venind în probe de la echipa albaneză Kastrioti (locul 5 în prima ligă). Tot ca o noutate poate fi considerat şi fundaşul central Ştefan Mardare, care a semnat cu Oţelul încă din timpul returului trecut.

 

Lotul de la reunire

Abraham, Cârjă, Cucu, Mişelăricu, Sipovici şi Ochiroşii (reveniţi după împrumuturi) Simaitis, Grahovac, Brăneţ, Costin, Mardare, Perendija, Sârghi, Cojoc, Ljubinkovic, Benga, Iorga, Paraschiv, Frunză, Ilie, Buş, Stromajer, Filip, Viglianti, Giurgiu, Enescu, Jetmis Sefa (în probe), Inkango (probe), Pena şi Punosevac.

 

Citit 1892 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2012 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.