La 18 ani, instalată la conducerea unei echipe de fotbal: Larisa, preşedinte la Oţelul!

La 18 ani, instalată la conducerea unei echipe de fotbal: Larisa, preşedinte la Oţelul!
Preşedintele Larisa Teodorescu, în „inspecţie” la terenul din comuna Apostolache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Nu este vorba de Oţelul Galaţi, ci de un club proaspăt înfiinţat de către fanii din judeţul Prahova ai grupării "roş-alb-albastre" * Patron este un fost fotbalist de la Dunărea Galaţi, iar preşedinte executiv este fiica acestuia *

În viitorul sezon fotbalistic, în judeţul Prahova, va activa o nouă grupare – AS Oţelul Larissa. Gruparea cu sediul în satul Dobrota - comuna Gornet Cricov a dobândit recent personalitate juridică şi au fost începute formalităţile necesare pentru înscrierea în liga C judeţeană din Prahova, urmând să joace deocamdată pe terenul comunei vecine, Apostolache, până se va termina refacerea stadionul propriu.

Echipa a fost fondată de un grup de fani al campioanei României de anul trecut, iar „capul răutăţilor” este fostul fotbalist şi apoi vicepreşedinte la FCM Dunărea, Adrian Teodorescu, prieten cu câţiva dintre conducătorii actuali de la Oţelul Galaţi. El şi familia sa locuiesc în Braşov, dar au o casă şi în Dobrota, unde petrec destul de mult timp.

„Jocul şi rezultatele Oţelului din sezonul în care s-a câştigat campionatul au atras simpatia celor din zonă, care ulterior au devenit suporteri ai echipei gălăţene. Astfel, la sugestia lor, am înfiinţat acest club din satul Dobrota”, a explicat Adrian Teodorescu inedita iniţiativă.

Prima femeie-preşedinte din Prahova

Practic, el va fi patronul noii echipe, urmând să suporte toate cheltuielile legate de deplasări, baremuri de arbitraj, echipament, promiţând chiar şi prime de victorie, iar din această postură şi-a permis să-i ofere fiicei sale, fan Oţelul, drept cadou de majorat postul de preşedinte executiv şi adăugarea prenumelui în denumirea echipei.

Astfel, clubul Oţelul Larissa va fi condus de prima femeie – preşedinte din fotbalul judeţean prahovean, Larisa Teodorescu, de doar 18 ani. Este pasionată de fotbal şi de... limba spaniolă, având chiar o bursă oferită de ambasada statului iberic, iar în afară de Oţelul este şi fan declarat al echipei Real Madrid.

Ilie Hagioglu preşedinte onorific

Desigur, gruparea din Dobrota va avea legături, la propriu, cu participanta în Champions League, pentru că în partidele din Liga C Prahova, va juca într-un echipament identic cu cel al clubul din Galaţi! Iar „legăturile” dintre Oţelul Galaţi şi Oţelul Larissa nu se opresc doar la nume şi culori. Nou înfiinţata grupare prahoveană îl va avea ca preşedinte onorific pe Ilie Hagioglu, actualul director general adjunct al fostei campioane a României şi amic cu Teodorescu de pe vremea când ambii activau la FCM Dunărea. „I-am spus că accept, convins că este doar o glumă a lui, dar aflu acum că el chiar vorbea serios”, a mărturisit Hagioglu.

Visul noului patron din fotbalul românesc este să crească cel puţin un jucător care să ajungă la Oţelul, clubul din Galaţi. „Vom avea în echipă jucători chiar de 14 ani, iar obiectivul meu este să descopăr măcar unul care să ajungă la Oţelul Galaţi. L-aş ceda gratis fără nicio ezitare”, a mai precizat Adrian Teodorescu.

Citit 5931 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.